Απαιτήσεις-εφιάλτης των δανειστών για πρώτη κατοικία και «κόκκινα δάνεια»

Απαιτήσεις-εφιάλτης των δανειστών για πρώτη κατοικία και «κόκκινα δάνεια» Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Για απαιτήσεις-εφιάλτη της Τρόικα  σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κάνουν λόγο πληροφορίες που θέλουν τους δανειστές να πιέζουν ώστε στα σπίτια να βγαίνουν στο σφυρί σχεδόν από μηδενική βάση, δηλαδή με εισόδημα πάνω από 5 χιλιάδες  ευρώ για άγαμο και 11 χιλιάδες για τετραμελή οικογένεια και με αντικειμενική αξία πάνω από 120 χιλιάδες. Επίσης οι δανειστές ζητούν πώληση των κόκκινων δανείων  στεγαστικών και επιχειρηματικών σε «distress funds», στους γνωστούς «γύπες» δηλαδή.

Η κυβέρνηση φέρεται να προτείνει ελάχιστο εισόδημα 35 χιλιάδων ευρώ και αντικειμενική αξία άνω των 300 χιλιάδων με το σύνολο των οφειλών (σε δάνεια, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) να μην ξεπερνά τις 250.000 ευρώ. Οι δανειστές πάντως εμφανίζονται να επιμένουν την ώρα που η ελληνική πλευρά επιδιώκει  να εξασφαλίσει το 88% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έναντι ενός πλειστηριασμού.

Το θέμα των δανείων συζητείται και πάλι σήμερα στη συνάντηση  αυτή την ώρα του Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Χαχαχαχα και τους φαινόταν υπερβολική και σκληρή(όπως και σε κάποιους εδώ στην Ελλάδα) η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση που στο κάτω-κάτω έμμεση φορολόγηση των πλουσίων είναι.