Ρόδος: Την ενοχή μητέρας, παππού και θείας για τον βιασμό 7χρονης ζήτησε ο εισαγγελέας

Ρόδος: Την ενοχή μητέρας, παππού και θείας για τον βιασμό 7χρονης ζήτησε ο εισαγγελέας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL
16

Την ενοχή τριών εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων για την υπόθεση του βιασμού και αποπλάνησης 7χρονης στη Ρόδο, για άμεση συνέργεια, εισηγήθηκε χθες ο εισαγγελέας της έδρας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική», προτάθηκε συγκεκριμένα να κηρυχθούν ένοχοι ο παππούς, η μητέρα και η θεία της ανήλικης και να απαλλαγεί από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε αποπλάνηση η γιαγιά. Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του την επόμενη Δευτέρα.

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο ύστερα από μήνυση του πατέρα. Οι γονείς της 7χρονης βρίσκονται σε διάσταση από τον Σεπτέμβριο του 2000, ενώ με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου την προσωρινή επιμέλεια είχε αναλάβει ο πατέρας, ενώ με άλλη απόφαση είχε ρυθμιστεί το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας της κατηγορούμενης μητέρας με την κόρη της.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής, πριν από το Πάσχα του 2003 η μητέρα φέρεται να πήρε την 7χρονη στο σπίτι της όπου βρισκόταν και η δεύτερη κατηγορουμένη, αδελφή της. Όπως καταγγέλθηκε, εκεί η θεία της μικρής κρατούσε σφιχτά τα χέρια της, την ακινητοποίησε, ενώ η μητέρα έβαλε το χέρι της μέσα στο αιδοίο της 7χρονης. Μετά το περιστατικό αυτό η ανήλικη δεν ήθελε να πάει στη μητέρα της.

Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική», τον Νοέμβριο του 2003 η κατηγορουμένη μητέρα πήγε να πάρει ξανά την κόρη της αλλά η μικρή αρνήθηκε πεισματικά να πάει μαζί της. Όταν ο πατέρας της τη ρώτησε τον λόγο, η 7χρονη περιέγραψε τι συνέβη στην προηγούμενη συνάντηση. Την ρώτησε γιατί δεν του το είπε αμέσως και η μικρή απάντησε ότι η μητέρα της την απείλησε ότι θα σκοτώσει εκείνη και τον πατέρα της με όπλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανήλικη κατάθεσε στην ανακρίτρια ότι δεν θέλει τη μητέρα της, γιατί την έδερνε, την κακοποιούσε, την άγγιζε στα γεννητικά της όργανα και όταν έπαιρνε κάτι δικό της τής τραβούσε τα μαλλιά. Όταν λερωνόταν την ξάπλωνε στα πλακάκια για να αρρωστήσει. Μαζί, όπως καταγγέλθηκε, ήταν και η θεία της, που όπως περιγράφεται γελά κάθε φορά που τη δέρνει η μαμά της.

Η 7χρονη φέρεται να είπε επίσης ότι της έδιναν χάπι για να κοιμηθεί, και της κρατούσαν το στόμα για να μην το φτύσει,  ενώ στη συνέχεια την άγγιζαν και την έδερναν. Φέρεται να δήλωσε ότι δεν θέλει να βλέπει τη μητέρα της, δεν την αγαπάει, καθώς επίσης και ότι ο παππούς και η γιαγιά την πείραξαν και αυτή φοβόταν. Σύμφωνα με το άρθρο, όταν η μητέρα της άγγιζε τα γεννητικά της όργανα, της έβαζε κρέμα και φώναζε τον πατέρα της να κάνει το ίδιο.

Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική», παιδοχειρουργός που εξέτασε στο νοσοκομείο την 7χρονη όταν παραπονέθηκε για περιπρωκτικό άλγος, την ρώτησε ενώ ήταν μόνοι τους γιατί πονάει και η μικρή απάντησε ότι την ώρα που κοιμόταν κατάλαβε πως ο παππούς της ασέλγησε σε βάρος της. Κατάθεσε ότι όπως του είπε η ανήλικη αυτό το γεγονός είχε συμβεί δύο φορές. Στην εξέταση που έκανε παρατήρησε ευχέρεια στην εξέταση της γενετήσιας περιοχής, το παιδί δεν αντιδρούσε στην εξέταση των γεννητικών οργάνων του, είχε δε ευκολία στο να κατεβάζει το εσώρουχο του. Κατέληξε ότι δεν μπορεί να καταθέσει με βεβαιότητα ότι το παιδί έχει υποστεί ασελγείς πράξεις ή όλα είναι στη φαντασία του.

Η προϊσταμένη της κοινωνικής υπηρεσίας του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου, σε έγγραφό της που αφορά περιστατικά που έγιναν όταν η ανήλικη βρισκόταν στο νοσοκομείο από το οποίο η μητέρα της την πήρε δια της βίας, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η 7χρονη ζωγραφίζει τον εαυτό της και τους γονείς της με μια μπανιέρα από πάνω της, ενώ όταν τη ρώτησε γι' αυτό της απάντησε πως είναι βρώμικη και θέλει να πλένεται. Συμπεραίνει από το συγκεκριμένο στοιχείο ότι αυτό πάντα κινεί την υποψία για σεξουαλική παρενόχληση από κάποιον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κοινωνική λειτουργός συνέταξε σχετική έρευνα και ανέφερε ότι από τις ζωγραφιές της μικρής φαίνεται η ίδια να είναι δεμένη και να στάζουν υγρά από τα γεννητικά της όργανα. Άλλες ζωγραφιές δείχνουν τη μητέρα της και τον παππού της με κέρατα και γυμνούς μέσα στο δωμάτιό της.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι οι καταθέσεις της ανήλικης είναι αποτέλεσμα επηρεασμού από τον πατέρα και τους γονείς του με τους οποίους υπάρχει μεγάλη ένταση λόγω του χωρισμού.

Ελλάδα
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
Από άλλη ιστοσελίδαΟ μηνυτής και η κατηγορούμενη μητέρα είχαν τελέσει γάμο στις 11 Νοεμβρίου 1995. Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2000 ο μηνυτής και η μητέρα της 7χρονης τελούν σε διάσταση και με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, αφαιρέθηκε η προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης από την κατηγορούμενη και ανατέθηκε προσωρινά στο μηνυτή με τον οποίο διαμένει στην κατοικία του.Μαλλον παιδιά τόσα χρόνια δεν είχε εκδικαστεί η υπόθεση.. πόσο τραγικό.. Δηλαδή εάν η καταγγελία έγινε τότε, με ποιόν μεγάλωσε το παιδί όλα αυτά τα χρόνια??
Μήπως θέλαν να γράψουν ότι χώρισαν το 2010 και το 2013 ;Γιατί αλλιώς τα νούμερα δεν βγαίνουν και δεν νομίζω το παιδί να είναι τώρα πια δεκαεννιά ετών ή γενικά σχετικά μεγαλύτερης ηλικίας σε σχέση με τα εφτά χρόνια γιατί θα είχε λυθεί το θέμα αν είναι της φαντασίας της ( διότι την επιρρέασε ο πατέρας) της ή άμα όντως συνέβησαν όλα αυτά , γιατί η κοπέλα θα είχε πει την αλήθεια . Πέρα απο αυτό όμως πραγματικά καλύτερα να είναι όλα ψέματα και να μην έχει βιώσει το αθώο παιδάκι αυτά τα πράγματα.
Προσέξατε βέβαια ότι η υπόθεση ξεκινά από το 2003 και ακόμα δεν έχει βρεθεί άκρη...Άρα το 7χρονο κοριτσάκι, που είναι τώρα 19 χρονών κοπέλα και αν όντως ισχύουν οι κατηγορίες, την παλεύει???
Λίγο μπερδεύτηκα με τις ημερομηνίες. Λίγη σημασια (καθόλου για μια τέτοια φρικτή πράξη) αλλά η 7χρονη είναι 7 ετών σήμερα ή είναι έφηβη που βρήκε το κουράγιο να κάνει τις καταγγελίες; Απλά δεν μου βγαίνουν τα 2000 και 2003.
κατ αρχας, αισχος!κατα δευτερον, ασκηση μαθηματικων για δυνατους λυτες:οι γονεις 7χρονης μικρης (αριθμος επτα), ηταν ηδη χωρισμενοι κατα το ετος 2000 (αριθμος δυο χιλιαδες).κατα το 2003, εγινε το πρωτο επαχθες περιστατικο στο σπιτι της μανας.ερωτησεις:ποσων ετων ηταν η 7χρονη μικρη κατα το 2003, ποσο θα ειναι κατα το 2016, ποσως ετων γεννηθηκε και ποιος ειναι ο πατερας?
Είτε το ένα ισχυει(ασελγεια) ειτε το αλλο(επηρεασμός απο πατερα) ειναι απλά τραγικό.πως γίνεται να παίζεις με την ψυχολογία ενός παιδιού που δεν μπορεί να αντιδράσει κ να εκλογικευσει αυτά που ακούει κ ζει;να τα βάλουν με κάποιον στο μέγεθος τους αν τους βαστάει κ να μην ξεσπάνε για τα λάθη τους αλλού κ πόσο μάλλον στα παιδιά.κ τελοσπαντων αν αισθανθώ "λιγη" θα πάω σε ψυχολόγο κ δεν θα σαπίσω τα παιδιά μου στο ξύλο.
Διαβάζω αυτή την ιστορία και δεν πιστεύω πραγματικά στα μάτια μου. Εδώ έχουμε ένα μικρό κορίτσι, έναν άνθρωπο, που το μισεί ολόκληρη η οικογένεια της. Μεταχειρίζονται το παιδί τους όχι σαν ανθρώπινο οργανισμό αλλά σαν πλαστική κούκλα ενηλίκων. Ειλικρινά τι μπορεί να κάνει η πολιτεία με τέτοιους ανθρώπους; Να τους κλείσει στη φυλακή, στο ψυχιατρείο;