Ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός χαιρετά από το παράθυρο του νοσοκομείου (βίντεο)

Ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός χαιρετά από το παράθυρο του νοσοκομείου (βίντεο) Facebook Twitter
21

Το βίντεο κατεγράφη από το dromografos.gr στην συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής έξω από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Νίκος Ρωμανός.

Ο Νίκος Ρωμανός συνεχίζει την απεργία πείνας η οποία έχει προκαλέσει κρίσιμη επιδείνωση της υγείας του. Την Παρασκευή το βράδυ εμφανίστηκε για λίγο στο παράθυρό του και χαιρέτησε το πλήθος που φώναζε συνθήματα.

Mε δήλωση του σε πρωινή εκπομπή του Μega o υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε πως η πολιτεία θα πρέπει να κάνει δεκτό το αίτημα και να επιτρέψει στον Νίκο Ρωμανό να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο.

Την ίδια γνώμη εξέφρασε και μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook αναφερόμενος επίσης στον Ηρακλή Κωστάρη ο οποίος συνεχίζει και αυτός την απεργία πείνας.

Ελλάδα
21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Ετσι μάγκες μου, πληρώστε ΕΝΦΙΑ, πληρώστε δάνεια, ψάξτε δουλίτσα 400 ευρώ στα παιδάκια σας, κόψτε το φροντιστηριο απο το μικρό το παιδί και μετά καθιστε στο καναπέ να βρισετε το Ρωμανό. Μικροαστούλη ελληνα εισαι τοσο αξιος της μοιρας σου, που καθε μέτρο που περνάει με ηδονίζει λίγο!
Τα μισα απο αυτα που ακουγονται για τον Ρωμανο αυτες τις μερες, αν τα λεγανε οι ραγιάδες για αυτους που φταινε πραγματικα, τα πραγματα θα ηταν καλύτερα...Αλλα βλεπεις, τι να πουν; Καναπεδάκι και Ρωμανός το πρόγραμμα σήμερα, χτες βριζαμε τους φοιτητες, προχτες τους απεργους... Ε λοιπον μακαρι να πεινασουμε. Το ευχομαι, πεινα και €200 μισθός. Θα ηδονιστώ απερίγραπτα!
Να ρωτήσω κάτι; τους φοιτητές τους ρωτησανε αν θέλουν να κάνουν μάθημα με έναν εγκληματία; Αν είναι να διαπράττεις εγκλήματα κ να χεις όλα τα προνόμια που έχει ένας νορμαλ άνθρωπος, να πάμε όλοι φυλακή μετά να τρώμε, να κοιμόμαστε τζάμπα κ να μην πληρώνουμε και φόρους. Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθεί μαθήματα, να πίνει καφέδες στο κυλικείο σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ένας εγκληματίας και εν δυνάμει δολοφόνος. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην καλύτερη, στη χειρότερη αποκλεισμός από την εκπαίδευση.
Χα! Μακάρι όλοι οι εγκληματίες να ήταν σαν το Ρωμανό. Και μακάρι να είχα όχι έναν, δέκα Ρωμανούς δίπλα μου στα έδρανα όταν φοιτούσα.Όχι βλαχαδερά της δαπ, του πασόκ και όλων των υπολοίπων. Α, και κάτι άλλο: ακόμα και αν αποκλειστεί από την εκπαίδευση, η μόρφωσή του είναι ήδη πολύ ανώτερη από τη δική σου.
Σύσσωμο το αριστερό κατεστημένο θα πέσει με τα μούτρα να υπερασπίσει τα δικαιώματα του επαναστάτη των ΒΠ. Φυσικά αν ήταν άλλης ιδεολογικής προέλευσης ο νεαρός Ρωμανός δεν θα έδιναν δεκάρα, όπως δεν δίνουν δεκάρα για χιλιάδες άλλους νέους που σαπίζουν στις φυλακές για πολύ μικρότερα παραπτώματα.
Ειναι τραγικο ποσο χαμηλα μπορει να πεσει ο Λοβερδος.Αν και εφοσον ο Ρωμανος συμπληρωσει τα προαπαιτουμενα για την αδεια, ας εξετασουν την περιπτωση του. Τωρα δεν τα συμπληρωνει, τελος.
Μα τι άνθρωποι-τιμωροί που είμαστε. Διαβάζω τα σχόλια και με σοκάρει η ευκολία με την οποία ορισμένοι άνθρωποι ξεχειλίζουν από εμπάθεια πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών τους. Θα έλεγα ότι αγγίζει τα όρια της εμμονής. Θλιβερό και αποκρουστικό.
Εκφραζει αποψη εκ του ασφαλους κ κερδιζει (αμεσα κ μελλοντικα) πολιτικα ωφελη,προσωπικα κ για το κομμα του.(...)Δεν εχω τις γνωσεις οποτε δε ξερω αν δικαιουται ή οχι ο Ρωμανος να σπουδασει.Ομως σε περιπτωση που τυχει προνομιακης μεταχειρισης θα προστεθει ενα ισχυροτατο οπλο στο οπλοστασιο επιχειρηματων της ΧΑ.
Πέρα από όλα τα άλλα, ένα παιδί σε απεργία πείνας τις τελευταίες 20 μέρες, στην άθλια κατάσταση που τα media και ο συνήγορος του υποστηρίζουν πως είναι, σίγουρα όχι μέχρι το παράθυρο δε θα μπορούσε να πάει... αλλά ούτε να μιλήσει. Μέχρι να δω το βίντεο είχα άλλη άποψη. Από σήμερα, κάτι μου βρωμάει. Αυτά από εμένα.
Κι οι κρατούμενοι στις φυλακές έχουν δικαιώματα κι αν καταπατηθούν ουσιαστικά σκαβουμε το λάκκο και για μας.Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ διαφωνώ κάθετα μ´αυτά που λέει κι έκανε ο Ρωμανός. ΟΡωμανός όμως, είδε τον φιλο του να σκοτώνεται (θα μπορούσε να ´ταν κι αυτός στην θέση του Αλέξη). Μετά είδε μια δίκη παρωδία και τους δολοφόνους του φίλου του να αθωώνονται. Ο θυμός του εκδηλώθηκε μέσα απο την αναρχία και μία γιαλαντζί ληστεία, που δεν σκοτωθηκε κανείς. Τι κάνουν οι μπάτσοι που το σωμα τους ειχε σκοτώσει τον φίλο του; Βγάλαν όλοη την μανία πάνω του. Διαβασα ένα αρθρο στο unfollow, πουέλεγε οτι η πολιτεία ουσιαστικά χρωστάει στον Ρωμανό. Γιατί αν ήταν άλλη χώρα οι θύτες τώρα θα ´ταν φυλακή κι ο Ρωμανός ως εφηβος θα χε άλλη επιβλεψη και φροντίδα για να ξεπεράσει τον χαμό του φίλου του.Αλλά τι λέω, μπερδεψα την Ελλάδα με την Σουηδία.
"Ο Ρωμανός όμως, είδε τον φιλο του να σκοτώνεται"Αν ο καθένας που έβλεπε κάποιον να σκοτώνεται μπροστά του κατέληγε να ληστεύει τράπεζες και να απειλεί ζωές τότε θα γινόμασταν ζούγκλα. Αλήθεια στέκει ως δικαιολογία αυτό;"Μετά είδε μια δίκη παρωδία και τους δολοφόνους του φίλου του να αθωώνονται."Μάλλον μπέρδεψες τις ΗΠΑ με το Ελλάντα. Ο δολοφόνος του είναι φυλακή με ισόβια."Γιατί αν ήταν άλλη χώρα οι θύτες τώρα θα ´ταν φυλακή κι ο Ρωμανός ως εφηβος θα χε άλλη επιβλεψη και φροντίδα για να ξεπεράσει τον χαμό του φίλου του."Αν βρισκόταν στις ΗΠΑ το πιθανότερο είναι να ήταν νεκρός και οι αστυνομικοί αθώοι. Όσον αφορά τον ψυχικό του πόνο δόξα τω θεώ η οικογένειά του είχε τα χρήματα να του παρέχει άριστη ψυχολογική υποστήριξη."Αλλά τι λέω, μπερδεψα την Ελλάδα με την Σουηδία."Ίσως...ή τη Νορβηγία που η δίκαιη ποινή ενός νεοναζί δολοφόνου που δολοφόνησε περίπου 100 άτομα είναι 26 χρόνια. Δώσε πολιτισμό!
Ο Ρωμανος υποστηριζει οτι δικαιουται εκπαιδευτικη αδεια.Στους γενικους ορους αδειων, προβλεπεται οτι πρεπει να εχεις εκτισει το 1/5 της ποινης σου...Εχει καταδικαστει σε 15 χρονια και 11 μηνες φυλακισης συνολικα.Θα επρεπε λοιπον να εχει εκτισει 3 χρονια και 2 μηνες για να δικαιουται αδεια πασις φυσεως....Δεν τα εχει εκτισει, αρα δεν δικαιουται αδεια.Το ολο θεμα γινεται για να εκβιασει το συστημα....
Αφού δεν συμπλήρωνε τα προαπαιτούμενα έτη φυλάκισης, να μην τον άφηναν να δώσει εξετάσεις (με άδεια λογικά έδωσε εξετάσεις).. Αφού τον άφησαν να δώσει εξετάσεις, οφείλουν να τον αφήσουν να φοιτήσει.