Αντιμέτωπος με βαρύτερες κατηγορίες είναι πιθανό να βρεθεί ο καρδιοχειρουργός του νοσοκομείου Ευαγγελισμός μετά το θάνατο του ασθενούς που τον είχε καταγγείλει για χρηματισμό.

 

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή.

 

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελλόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.

 

Η ιατροδικαστική έκθεση είναι καταπέλτης για τις ευθύνες του γιατρού αφού δείχνει ότι οι 18 ημέρες κατά τις οποίες ο 67χρονος βρισκόταν στην αναμονή, κάτω από τιυς εκβιασμούς του γιατρού ήταν επιβαρυντικές για την υγεία του.

 

Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε υποστεί τρία εμφράγματα, ένα παλαιό, ένα σχετικά πρόσφατο, για το οποίο μπήκε στον Ευαγγελισμό, καθώς και ένα τρίτο μετά το χειρουργείο, το οποίο κατά τα φαινόμενα ήταν και το μοιραίο.

 

Σημειώνεται ότι ο γιατρός που ζήτησε φακελάκι 1.500 ευρώ απολογήθηκε μετά τη σύλληψη του και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr