Κορτζίδης: Δεν είχαμε εμπειρία από τη λειτουργία λούνα παρκ

Κορτζίδης: Δεν είχαμε εμπειρία από τη λειτουργία λούνα παρκ Facebook Twitter
4

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης επικαλέστηκε τέσσερις αιτίες για τη λειτουργία του λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Κυριακής ένας 13χρονος και τραυματίστηκε σοβαρά η αδελφή του.

Σύμφωνα με τον κ. Κορτζίδη, δεν δόθηκε άδεια λειτουργίας στο λούνα παρκ επειδή υπάρχει «πολυδαίδαλο θεσμικό πλαίσιο» λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων, ενώ ο δήμος δεν είχε ανάλογη εμπειρία από την λειτουργία τέτοιων επιχειρήσεων. Επίσης είπε ότι η επιχείρηση δεν κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ακόμη ότι ο δήμος πίστευε ότι η λειτουργία θα ήταν προσωρινή.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κορτζίδης είπε ότι στις 15 Μαρτίου άνθρωποι του δήμου πέρασαν απο το παρκάκι και διαπίστωσαν ότι οι ενοικιαστές βρίσκονταν ακόμη στο χώρο που τους είχε παραχωρηθεί από το δήμο Ελληνικού παρότι η μίσθωση είχε λήξει από τις 15 Φεβρουαρίου. Ο δήμαρχος είπε ότι οι υπάλληλοι επέβαλλαν πρόστιμο στην εταιρεία Happy Fun και πήραν τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων της ότι θα αποχωρήσουν από το παρκάκι μέσα σε διάστημα ενός μηνός.

Όπως τόνισε, η έρευνα θα δώσει απαντήσεις αν ο δήμος έκρινε σωστά. Για την απουσία του από τα ΜΜΕ από τότε που συνέβη το τραγικό περιστατικό είπε ότι δεν ήθελε να βγαίνει και να διαπληκτίζεται στα ΜΜΕ πριν κηδευτεί το παιδί και πριν υπάρξει μια στοιχειώδης έρευνα.

«Ποιος μπορεί να είναι ήσυχος όταν έχει πεθάνει ένα μικρό παιδί; Από την Κυριακή το βράδυ με βασανίζει το ερώτημα αν μπορούσα να έχω κάνει κάτι περισσότερο για να μην συμβεί το κακό», είπε ο Χρήστος Κορτζίδης.



Κατηγόρησε ακόμη όσους «επιχείρησαν να αξιοποιήσουν ένα τραγικό γεγονός» για να τον «βγάλουν από την μέση», δηλώνοντας ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. «Θέλουν να μας βγάλουν από τη μέση», είπε γιατί «παλεύουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ