Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αρμένιων στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αρμένιων στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
0

Σήμερα είναι η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων και τα μέλη της Αρμένικης κοινότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν πορεία ως το τουρκικό προξενείο. Εκεί ζήτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να επιδώσουν ψήφισμα, όμως ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαργκές Κονταξιάν, βρήκε την πόρτα κλειστή.

Είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον ορθόδοξο ιερό Αρμενικό ναό της Παναγίας στην πόλη. Την Κυριακή το πρωί θα διοργανωθεί και εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης για την επέτειο των 99 χρόνων από την γενοκτονία των Αρμενίων.

Κατά τη διάρκει του Α' Παγκοσμίου Πολέμου η Οθωμανική Αυτοκρατορία επεχείρησε να εξοντώσει τους Αρμένιους πολίτες της Αυτοκρατορίας. Η 24η Απριλίου του 1915 θεωρείται συμβολικά η έναρξη των εκκαθαρίσεων, καθώς εκείνη την ημέρα η ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας τηςΚωνσταντινούπολης φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι της Πόλης απαγχονίστηκαν.

Η Τουρκία, που αρνείται να χαρακτηρίσει ως "γενοκτονία" τις επιχειρήσεις, υπολογίζει τους νεκρούς Αρμένιους εκείνης της περιόδου από 600.000 έως 800.000, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για 1.500.00 νεκρούς.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM