Αστικός μύθος οι πλούσιες κυρίες της Βαρβακείου;

Αστικός μύθος οι πλούσιες κυρίες της Βαρβακείου; Facebook Twitter
2

 

Ως μια πιθανώς καλοστημένη απάτη, προκειμένου οι κρεοπώλες να προσελκύσουν πελάτες την περίοδο των εορτών, παρουσιάζει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία», τις πλούσιες κυρίες που σύμφωνα με δηλώσεις κρεοπωλών της αγοράς, εμφανίζονται στις γιορτές με τζίπ και πληρώνουν τους λογαριασμούς καταναλωτών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Η εφημερίδα αναφέρει δηλώσεις με νόημα κάποιων κρεοπωλών που λένε: «Αυτές οι πλούσιες κυρίες όλο στα ίδια και τα ίδια καταστήματα μπαίνουν. Στα δικά μας ποτέ...».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δηλώσεις παραγόντων της Βαρβακείου οι πλούσιες αυτές κυρίες εμφανίστηκαν τα Χριστούγεννα ξοδεύοντας 20.000 ευρώ για φτωχούς αλλά και το Πάσχα, ξοδεύοντας αυτή τη φορά 50 χιλιάδες ευρώ.

Δηλώσεις για τις πλούσιες κυρίες, εμφανίζεται να κάνει σε ΜΜΕ ο πρόεδρος της Βαρβακείου κ. Κλεάνθης Τσιρώνης. Κατά τον  κ. Τσιρώνη, οι γυναίκες έφτασαν στην κεντρική αγορά της Αθήνας γύρω στις 10 το πρωί με τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα, συνοδευόμενες από άντρες σεκιούριτι.

Στη συνέχεια κατέβηκαν από τα ΙΧ και σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Βαρβακείου, πήγαν σε επιλεγμένα καταστήματα και κάθισαν δίπλα στις ταμειακές μηχανές. Όταν έβλεπαν πολίτες που αδυνατούσαν να αγοράσουν αρκετό κρέας, τους παρότρυναν να πάρουν περισσότερο και πλήρωναν εκείνες το αντίτιμο.


Η εφημερίδα σημειώνει: «Ψεύτικες ή αληθινές οι δύο ιστορίες; Τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα... Τα κρεοπωλεία της δημοτικής αγοράς της Αθήνας έχουν βιώσει με τη σειρά τους τις επιπτώσεις της τεράστιας οικονομικής ύφεσης. Ετσι, με το ζόρι οι επιχειρηματίες βγάζουν τα έξοδά τους. Η επέκταση των σούπερ μάρκετ και η άνθηση των συνοικιακών κρεοπωλείων έχουν κόψει τη δουλειά των καταστημάτων της Βαρβακείου Αγοράς. Κάποτε οι κρεοπώλες διαμαρτύρονταν έντονα για την παρουσία των καναλιών, καθώς έδιωχναν τον κόσμο... Επίσης ενοχλούνταν και από τους ελέγχους...

Κάποιοι λοιπόν, εν μέσω κρίσης και οικονομικής δυσκολίας, ίσως σκέφτηκαν να αφηγηθούν την παραμυθένια ιστορία, επιδιώκοντας να προσελκύσουν με τον τρόπο αυτό καταναλωτές, οι οποίοι, «πού ξέρεις, μπορεί να σκοντάψουν πάνω στις καλές νεράιδες» και να κάνουν τζάμπα Πασχαλιά. Και το κυριότερο, τώρα που οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες δεν προτιμούν τόσο πολύ τη Βαρβάκειο, κάποιοι καταστηματάρχες ενδέχεται να βρήκαν τρόπο για να τους φωνάξουν ξανά. Τώρα δεν ενοχλούν...»

Από την άλλη, επισημαίνεται η παντελής άγνοια εκπροσώπων των κοσμικών κύκλων της Αθήνας σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των «κυριών με τα τζιπ». Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις της αθηναϊκής social life διαβεβαίωναν σύμφωνα με το ρεπορτάζ την Ημερησία, πως όχι μόνο δεν γνώριζαν οτιδήποτε θα μπορούσε να διαφωτίσει την ταυτότητα των «αόρατων» φιλάνθρωπων αλλά ήταν σχεδόν βέβαιοι ότι η επιδρομή... αγάπης στην κρεαταγορά, αν συνέβη ποτέ, αποκλείεται να έγινε όπως περιγράφηκε. Μάλιστα κάποιοι εύλογα αναρωτήθηκαν πώς γίνεται να μην έχουν καταγραφεί ούτε μία φορά σε κάποιο κινητό;

«Δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι μύθος η ιστορία, όμως είναι μεγάλη σύμπτωση για δεύτερη φορά να μην υπάρχει κάποιο στοιχείο ή φωτογραφία για εκείνες και να ψαχνόμαστε μεταξύ μας. Μπορεί βέβαια αν όντως είναι αληθινό το συμβάν να μην πρόκειται για κάποιες επώνυμες κυρίες. Στον χώρο μας πάντως όπου και αν ρωτήσαμε δεν μπορέσαμε να μάθουμε ούτε ένα όνομα έστω και ως πιθανότητα», είπαν.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αφού δεν εμφανίστηκαν κατά αποκλειστικότητα φωτογραφίες των γυναικών στο "Πρώτο Θέμα" από δαιμόνιο ρεπόρτερ ή καλοθελητή περαστικό, μάλλον πρόκειται για μύθο...