Ιερά Σύνοδος: "Εκτροπή του οικογενειακού θεσμού το σύμφωνο συμβίωσης"

Ιερά Σύνοδος: "Εκτροπή του οικογενειακού θεσμού το σύμφωνο συμβίωσης" Facebook Twitter
13

Ως "εκτροπή του οικογενειακού θεσμού" χαρακτήρισε την καθιέρωση του συμφώνου συμβίωσης ανάμεσα στα ζευγάρια στην Ελλάδα. Τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας καθώς "καθημερινά το ανθρώπινο πρόσωπο περιφρονείται και ο ιερός του χαρακτήρας υποτιμάται, ενώ απαξιώνεται κάθε ευγενής προοπτική του. Ομως, ο,τι αποϊεροποιείται, ευτελίζεται. Και ο,τι ευτελίζεται, πωλείται πιο εύκολα στην αγορά".

Η οικογένεια για την Ιερά Σύνοδο "δεν θεωρείται πια "μικρή Εκκλησία", αλλά μετατρέπεται σε απλό σύμφωνο συμβίωσης. Με αυτό τον τρόπο, όμως, επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά η αποτυχία των ανθρωπίνων σχέσεων. Αυτή η ανθρώπινη σχέση προϋποθέτει την αγάπη. Χωρίς την αγάπη, με όσα επιχρίσματα και αν καλλωπισθεί η σχέση, δεν έχεις τίποτα".

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καταθέτει την κοινή Της αγωνία για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, καθώς καθημερινά το ανθρώπινο πρόσωπο περιφρονείται και ο ιερός του χαρακτήρας υποτιμάται, ενώ απαξιώνεται κάθε ευγενής προοπτική του. Όμως, ο,τι αποϊεροποιείται, ευτελίζεται. Και ο,τι ευτελίζεται, πωλείται πιο εύκολα στην αγορά.

Έτσι συμβαίνει και σήμερα και με τις εκτροπές του οικογενειακού θεσμού που μεταμφιέσθηκαν σε εναλλακτικές μορφές οικογένειας, όπως το κυοφορούμενο σύμφωνο συμβίωσης. Η οικογένεια δεν θεωρείται πια «μικρή Εκκλησία», αλλά μετατρέπεται σε απλό σύμφωνο συμβίωσης. Με αυτό τον τρόπο, όμως, επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά η αποτυχία των ανθρωπίνων σχέσεων. Αυτή η ανθρώπινη σχέση προϋποθέτει την αγάπη. Χωρίς την αγάπη, με όσα επιχρίσματα και αν καλλωπισθεί η σχέση, δεν έχεις τίποτα.

Η Εκκλησία μας καλείται να διαμορφώσει τη μαρτυρία της, καθώς και την ποιμαντική αντιμετώπιση όλων των νέων εναλλακτικών σχημάτων του ιδιωτικού βίου της εποχής μας, που αντιστρατεύονται την παραδοσιακή οικογένεια ενώ περιφρονούν τη διδασκαλία Της, η οποία σκοπό έχει την ενδυνάμωση των μελών της στη έμπονη πορεία τους προς τη Βασιλεία του Θεού, λαμβάνοντας σοβαρά υπ ὄψιν Της όλα τα φαινόμενα που αλλοιώνουν τον οικογενειακό βίο".

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Το σύμφωνο συμβίωσης τους χαλάει την βιομηχανία τους, όπως και η καύση νεκρών και άλλα πολλά! Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες μητροπόλεις της χώρας δεν δέχονται καν την γαμοβάφτιση, γιατί έτσι δεν μπορούν να χρεώσουν τα δύο μυστήρια ξεχωριστά και χάνουν έσοδα!! Έλεος πια με την θειστική αρτηριοσκλήρωση!! Και ναι, θεωρώ ότι οι gay πρέπει να ενταχθούν στο σύμφωνο!!!
Νομίζω ότι το κλειδί στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου είναι : Αυτή η ανθρώπινη σχέση προϋποθέτει την αγάπη.Όλες οι ανθρώπινες σχέσεις χρειάζονται αγάπη. Και θα πρέπει να τους δείχνουμε αγάπη και όταν δεν μπαίνουν στα καλούπια τα δικά μας.Άρα, λοιπόν, αυτοί που μιλάνε για αγάπη καλά θα κάνουν να δείξουν, έμπρακτα, στον υπόλοιπο κόσμο ότι αγαπάνε τους ανθρώπους (και τις σχέσεις που κάνουν) ακόμα και όταν δεν μπαίνουν στα εκκλησιαστικά καλούπια.
Αν κατάλαβα σωστά τι θέλει να πει ο "ποιητής" ...άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε ...Νομίζω πως είναι μια ψύχραιμη και ουδέτερης χροιάς τοποθέτηση με σεβασμό {όχι βεβαίως αποδοχή} στο διαφορετικό .Χαμηλοί τόνοι και πολύ ορθά !
Βέβαια. γιατί ότι ξεγλυστράει απο τα χέρια του κλειδοκράτορα...είναι αμαρτία. Μας πείσατε. "Χωρίς την αγάπη, με όσα επιχρίσματα και αν καλλωπισθεί η σχέση, δεν έχεις τίποτα" food for thought για την εκκλησία...
Δηλαδή για να καταλάβω... Πώς έφτασαν στο συμπέρασμα ότι στο σύμφωνο συμβίωσης δεν υπάρχει αγάπη; Αγάπη δηλαδή έχουν μόνο τα παντρεμένα με θρησκευτικό γάμο ζευγάρια; Ο απόλυτος παραλογισμός.
Πολύ απλό: Όσοι επιθυμούν ή θεωρούν ότι είναι αντίθετο με τη θρησκεία τους ας μην κάνουν σύμφωνο συμβίωσης και να συνεχίσουν να κάνουν παραδοσιακούς γάμους. Για τους υπόλοιπους γιατί να έχει άποψη η Εκκλησία, δεν καταλαβαίνω...
Στην φωτογραφία, μόνο στην πρώτη σειρά ταλιπαπάδων, υπάρχει αρκετός χρυσός για να ταΐσει μερικές δεκάδες ανθρώπους - και οι υποκριτές μιλούν για αγάπη.
Εφόσον επικαλούνται την αγάπη ως πρωταρχική βάση των ανθρωπίνων σχέσεων γιατί όλη τους η στάση απέναντι στο ζήτημα αυτό στερείται αγάπης; Δηλαδή τους αγαπάμε όλους αλλά μόνο αν πληρούν κάποια πρότυπα.. Αυτά "δίδαξε" ο Ιησούς ε;
Πατρις, χουντα, θρησκεια, οικογενεια.... και η μιση Ελλαδα δικη μας, εν καιρω κρισης... και σιγα μην πληρωσουμε και φορους... η πορεια προς τη βασιλεια του θεου ειναι πολυεξοδη βλεπεις και χρειαζομαστε τα μετρητα, τα ακινητα και τα οικοπεδα...