Καμίνης: «Οι κατά κυριολεξία άστεγοι είναι 1.000»

Καμίνης: «Οι κατά κυριολεξία άστεγοι είναι 1.000» Facebook Twitter
2

Στην εικόνα που έχει ο Δήμος Αθηναίων για τους άστεγους της πόλης αναφέρθηκε, ανάμεσα στα άλλα, ο Γιώργος Καμίνης, μιλώντας το πρωί στο Βήμα Fm. «Η εικόνα που είχαμε πριν από μερικούς μήνες ήταν ότι οι κατά κυριολεξία άστεγοι ήταν 1.000 και κάτι. Τώρα εγκαινιάζουμε μαζί με τους Γιατρούς του Κόσμου ξενώνα στο Ρουφ που θα μπορεί να τους φιλοξενεί το βράδυ. Θα βγούμε στο δρόμο και θα πείθουμε αυτούς τους ανθρώπους και με μεταφορικό μέσο να έρθουν στον ξενώνα», είπε ο κ. Καμίνης.

Για τα συσσίτια ο κ. Καμίνης είπε ότι θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο μια μεγάλη έρευνα για το φαινόμενο της φτώχειας στην Αθήνα, δηλώνοντας σχετικά: «Βλέπουμε το φαινόμενο της νέας φτώχειας, των ανθρώπων που είχαν κανονικά τις δουλειές τους και εν μία νυκτί τις έχασαν. Κι αν δεν λειτουργεί το μαξιλάρι της οικογένειας, εύκολα μπορεί να οδηγηθεί κάποιος στα συσσίτια. Αυτή τη στιγμή είμαστε στις 5.500 οικογένειες. Πιθανόν τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε και άλλες 200-400 μέσα από χορηγούς, αναλαμβάνοντας την τροφοδοσία τους με τρόφιμα όλο το μήνα. Δεν επιτρέπεται στη σημερινή Ελλάδα άνθρωπος να πεινάει».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε επίσης και στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων με 490 ευρώ, λέγοντας για την κριτική ως προς τον- χαμηλότερο του κατώτερου- μισθό ότι έχει σημασία από ποια σκοπιά βλέπει κανείς το ζήτημα. Ξεκαθάρισε δε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να κάνει χαριστικές προσλήψεις.

Ο Γιώργος Καμίνης τάχθηκε εκ νέου υπέρ των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι «αν θέλουμε να την κάνουμε τουριστικό προορισμό, πρέπει να είναι ανοιχτά τα καταστήματά της».

Εξέφρασε ακόμη την πρόθεσή του να είναι και πάλι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, ζητώντας να τον στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM