Τα «ιερά» ακίνητα της οικογένειας του Μητροπολίτη Νίκαιας

Τα «ιερά» ακίνητα της οικογένειας του Μητροπολίτη Νίκαιας Facebook Twitter
2

 

Τα «ιερά» ακίνητα της οικογένειας του Μητροπολίτη Νίκαιας Facebook Twitter

Δίνοντας συνέχεια στα δημοσιεύματα του για ιεράρχες με περιουσία που δεν δικαιολογείται και επικεντρώνοντας στην υπόθεση του Μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιου, για τον οποίο ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε έρευνα, το Έθνος συνεχίζει τις αποκαλύψεις, φωτογραφίζοντας πολυτελή ακίνητα που ανήκουν στο στενό συγγενικό κύκλο του Μητροπολίτη.

Ο ίδιος ο Νίκαιας Αλέξιος είχε απειλήσει με προσφυγή στη δικαιοσύνη στα πρόσφατα δημοσιεύματα, λέγοντας ότι το μοναδικό του ακίνητο βρίσκεται στον Πειραιά, όπου μένει μαζί με τη μητέρα του.

Ωστόσο-κατά την εφημερίδα-απέφυγε να απαντήσει επί των καταγγελιών που αφορούν στα περιουσιακά στοιχεία του αδελφού και του ανιψιού του, οι οποίοι επίσης θα ελεγχθούν.

Το Έθνος αναζήτησε τα ακίνητα τα οποία αποδίδονται τόσο στον Δημήτρη Βρυώνη όσο και στον γιο του Αλέξη, δηλαδή στον αδελφό και στον ανιψιό του μητροπολίτη αντίστοιχα. Δύο από αυτά τα εντόπισε, το ένα στη Γραβιά Φωκίδας, στη θέση «Τζότζικας», και το άλλο στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης – «αμφότερα αποτελούν λουξ κατοικίες με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, ενώ είναι προφανές ότι οι «ένοικοί» τους έχουν την οικονομική δυνατότητα να διάγουν βίο ανάλογο της αξίας των οικημάτων.»

 

Τα «ιερά» ακίνητα της οικογένειας του Μητροπολίτη Νίκαιας Facebook Twitter

Το ένα ακίνητο, «είναι χτισμένο σε πλαγιά, σε ένα μεγάλο οικόπεδο με συνεχόμενα κλιμακωτά επίπεδα. Το κυρίως κτίριο, εμβαδού περίπου 150 τ.μ., ξεχωρίζει για την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, με λαξευτή πέτρα και σχιστόλιθο, ενώ στις λεπτομέρειές του έχει χρησιμοποιηθεί αρκετή ξυλεία. Η κατοικία προστατεύεται από πλήθος μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, ενώ στην κεντρική βεράντα δεσπόζουν οι μεγάλες τζαμαρίες. Υπάρχουν επίσης στεγασμένοι με κεραμοσκεπές χώροι στάθμευσης, ενώ στο οικόπεδο βρίσκονται και μικρότερα βοηθητικά κτίρια.

To ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, που φέρεται ως έδρα του αδελφού και του ανιψιού του μητροπολίτη, είναι εξίσου πολυτελές με τη βίλα στη Γραβιά, περιβάλλεται από

To ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, που φέρεται ως έδρα του αδελφού και του ανιψιού του μητροπολίτη, είναι εξίσου πολυτελές με τη βίλα στη Γραβιά, περιβάλλεται από ψηλά δέντρα και έχει δύο εισόδους.

 

Τα «ιερά» ακίνητα της οικογένειας του Μητροπολίτη Νίκαιας Facebook Twitter

«Αντίστοιχης πολυτέλειας και αξίας είναι και η εντυπωσιακή κατοικία που χρησιμοποιούν ως έδρα τους ο αδελφός και ο ανιψιός του μητροπολίτη Νικαίας. Πρόκειται για ένα ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, τη διεύθυνση του οποίου μάλιστα δηλώνει στους τηλεφωνικούς καταλόγους ο γιος του αρχιλογιστή της μητρόπολης, Αλέξης. Πρόκειται για την περιοχή όπου έχουν τα σπίτια τους γνωστοί επιχειρηματίες και άλλοι επώνυμοι. Χαρακτηρίζεται από απόλυτη ησυχία, χωρίς πολυκοσμία και κίνηση αυτοκινήτων», σημειώνει η εφημερίδα.

Ειδικότερα-κατά το Έθνος- αναφέρεται μια μυστηριώδης έπαυλη στην Ανοιξη, η οποία, σύμφωνα με τις περιγραφές, μοιάζει με... φρούριο (!) και ως ιδιοκτήτης κατονομάζεται ο Δημήτρης Βρυώνης. Στην κατάφυτη περιοχή του Διονύσου (Δροσιά) αναζητούνται δύο ακόμα επαύλεις, στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη και στην ομώνυμη πλατεία, που οι καταγγελίες κατονομάζουν ως ιδιοκτήτη τους τον Αλέξη Βρυώνη, γιο του Δημήτρη.

Ο μητροπολίτης Αλέξιος και η οικογένειά του φέρονται να διαθέτουν τουλάχιστον οκτώ ακίνητα, για τα οποία μένει να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ, εκτός από τα ακίνητα, αναμένεται να εξετάσει και σειρά καταγγελιών που αναφέρονται στα οικονομικά της μητρόπολης.

 

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο ανιψιός του μητροπολίτη καταγγέλθηκε από ιερείς ότι ορίστηκε ως ελεγκτής των λογιστικών βιβλίων στους 40 ενοριακούς ναούς (περιοχή Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Χαΐδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Κερατσινίου και Περάματος), απ' όπου συνολικά κατακρατεί περί τις 4.000 ευρώ, χωρίς αποδείξεις, για έξοδα ελέγχων κάθε μήνα!

«Στις καταγγελίες που εξετάζει το ΣΔΟΕ περιγράφεται μια ζοφερή κατάσταση με τους ιερείς να δεινοπαθούν λόγω των «υπερβολικών και παράλογων οικονομικών απαιτήσεων του Αλέξιου», γράφει στο ρεπορτάζ του το Έθνος.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια