«Προτιμότερο να είσαι άθεος παρά χρυσαυγίτης»

«Προτιμότερο να είσαι άθεος παρά χρυσαυγίτης» Facebook Twitter
9

Με νέα ανακοίνωση προς τη Χ.Α. η οποία του προσάπτει ότι πολιτικολογεί επειδή αντιτίθεται στις θέσεις και κυρίως στις πράξεις της οργάνωσης, επιστρέφει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος. Παρά τη μοναξιά του στην υποστήριξη του ουσιαστικού μηνύματος του χριστιανισμού, αφού δεν έχει ακουστεί κουβέντα συμπαράστασης από Μητροπολίτη  και δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση στήριξης από την Ιερά Σύνοδο ή δήλωση από τον Αρχιεπίσκοπο, ο Σιατίστης Παύλος επιμένει: .«Δεν πολιτικολογώ, θεολογώ υπερασπιζόμενος την αληθινή Ορθοδοξία», τονίζει επικαλούμενος  απόσπασμα του Αγίου Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου: «Αυτός που λέει ότι αγαπά τον Θεό και μισεί τον αδελφό του είναι ψεύτης! Πώς μπορείς να αγαπάς τον Θεό που δεν τον είδες και να κακοποιείς τον αδελφό σου που τον βλέπεις καθημερινά;».

Υπογραμμίζει δε ότι «βασικό περιεχόμενο της εκκλησίας είναι η αγάπη. Είναι πολύ χαρακτηριστικές μερικές επισημάνσεις από το Ευαγγελικό κείμενο: Ο Θεός είναι αγάπη! Εφόσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων Εμοί εποιήσατε! Ημουν Ξένος και συνηγάγετέ με! Είδες τον αδελφό σου, είδες Κύριον τον Θεόν σου!".

"Είναι προτιμότερο να είσαι άθεος από το να μπερδεύεις ή να χρησιμοποιείς την πίστη και την Εκκλησία για να παγιδεύεις του ανθρώπους", συμπληρώνει με νόημα ο Σεβασμιότατος.

Ο Μητροπολίτης καταλήγει λέγοντας μετά την ανακοίνωση της Χ.Α. και τις απειλές που δέχτηκε: «Τώρα μπορώ να είμαι απολύτως βέβαιος για την ορθότητα και την αναγκαιότητα της παρεμβάσεώς μου».

Ελλάδα
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Μπορώ να συμπεράνω ότι ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης διώκεται και από τους φανατισμένους δήθεν χριστιανούς γιατί και γι΄αυτούς είναι άγνωστη η αγάπη!
Για ποια αγαπη να μιλησουν???? Το μισος ειναι η δουλεια τους...και φυσικα οι μπιζνες.Μου αρεσε αυτο το "πως μπορεις να αγαπας τον θεο που ΔΕΝ εχεις δει, και να φερεσαι ασχημα στο συνανθρωπο σου που ΒΛΕΠΕΙΣ και ειναι διπλα σου"....ταιριαζει απολυτα στην αθεϊα , μπορεις να εισαι καλος ως ανθρωπος χωρις θεο (μπαμπούλα , τιμωρο, επιβραβευοντα κλπ)
Να αγιασει το στομα του! Ως ποτε ο αρχιεπισκοπος και η επισημη εκκλησια θα σιωπα? Κυριοι ιερεις Τωρα ειναι η στιγμη για να παρετε θεση: Οταν οργανωσεις του μισους προσπαθυον να κατακυριευσουν την χωρα ολοκληρη, Πρεπει να αντιδρασετε μιλωντας για την Αγαπη!