Δύο γονείς στην Ουάσινγκτον βρίσκονται σε κατάσταση πένθους μετά την αυτοκτονία του γιου τους που έγινε στις 29 Μαΐου. Ο νέος πήδηξε από τον 11ο όροφο του μπαλκονιού της φοιτητικής εστίας του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, όπου ήταν φοιτητής.

Το πένθος τους έγινε βαρύτερο λόγω ενός θέματος που ανέφερε ο αυτόχειρας στο αποχαιρετιστήριό του γράμμα, μιας κατάστασης που δεν συζητιέται συχνά: χρόνιο κοκκίνισμα του προσώπου, πιθανόν αποτέλεσμα ιδιαίτερα ευαίσθητου νευρικού συστήματος, σε συνδυασμό με τον φόβο και τη ντροπή που συνοδεύουν το κοκκίνισμα, μια κατάσταση που ονομάζεται «ερυθροφοβία».

Το MSNBC αναφέρει ότι στο πεντασέλιδο γράμμα που άφησε ο Brandon Thomas στους γονείς του γράφει ότι η αιτία για την αυτοκτονία ήταν το μόνιμο κοκκίνισμα και το άγχος που συνόδευε αυτή την κατάσταση. Οι γονείς του δεν είχαν συνειδητοποιήσει πόσο σοβαρό ήταν το θέμα γιατί στο σπίτι του ο Brandon αισθανόταν άνετα και τα συμπτώματα υποχωρούσαν.

Η οικογένεια είχε κάνει προσπάθειες να αντιμετωπίσει την κατάσταση με επισκέψεις στο γιατρό και σε ψυχολόγους ενώ είχε συζητηθεί και το ενδεχόμενο εγχείρισης. Οι γονείς του Brandon θεωρούν ότι ο γιος τους αυτοκτόνησε για να κάνει γνωστή η ερυθροφοβία στον κόσμο, έτσι τώρα πρόκειται να ξεκινήσουν ένα σάιτ που θα λειτουργεί ως πηγή πληροφόρησης και υποστήριξης για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr