20 χρόνια φυλακή για τον πατέρα που βίαζε με τον σύντροφό του τον γιο του

20 χρόνια φυλακή για τον πατέρα που βίαζε με τον σύντροφό του τον γιο του Facebook Twitter
3

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σπάρτης έκρινε ομόφωνα ένοχους τον πατέρα και τον σύντροφό του από το Άργος οι οποίοι είχαν προκαλέσει αποτροπιασμό στο πανελλήνιο όταν αποκαλύφθηκε πως κακοποιούσαν σεξουαλικά τον 12χρονο γιο του πρώτου που πάσχει από νοητική υστέρηση.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ανώτατη ποινή για τους δυο κατηγορούμενους, όμως το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών και πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων χωρίς να τούς αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. 

Η  υπόθεση είχε αποκαλυφθεί όταν ο 12χρονος επέστρεψε στη γιαγιά του, μετά από ολιγοήμερες διακοπές στο σπίτι του πατέρα του στο Άργος, όπου εκείνος συζούσε με τον σύντροφο του. Οι γονείς ήταν διαζευγμένοι από το 2009. Το παιδί άφησε να εννοηθεί πως κάτι είχε συμβεί και η γιαγιά άρχισε να υποψιάζονται τον πατέρα του αποφασίζοντας να προχωρήσουν σε εξέταση από γιατρό.

Το παιδί εξετάστηκε από ιατροδικαστή ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, χθες, ο πατέρας και ο σύντροφος του στο δικαστήριο αρνήθηκαν τις κατηγορίες, χωρίς, ωστόσο, να αμφισβητήσουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή. Αντιθέτως τα απέδωσαν σε κακές παρέες που είχε το παιδί όταν έμενε με τη γιαγιά του. Όμως οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν το δικαστήριο, που τους έκρινε ομόφωνα ένοχους.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Απαιτείται λοιπόν αναπροσαρμογή των διατάξεων ώστε να συμπεριλάβουν και τα ανθρωπόμορφα τέρατα και όχι να τα αγνοεί σαν να μην υπάρχουν καθώς και υπάρχουν και αποθρασύνονται με τη χαλαρότητα του νομικού πλαισίου.
Τα εικοσι χρονια φαινονται σε πολλους απο εμας λιγα για τεοιου ειδους εγληματα.Ομως το ποινικο συστημα εχει το μειονεκτημα οτι προβλεπει και επιβαλλει ποινες για καθε ειδους εγκληματα σε ανθρωπους.Οχι σε ανθρωπομορφα τερατα.