Βολές κατά της ηγεσίας της ΕΛΑΣ εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και νυν βουλευτής με τη Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης, λέγοντας ότι η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια στη δράση ακροδεξιών ομάδων και της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Κυριαζίδης σε συνέντευξη του στο  Pheme.gr ζητά από την πολιτεία "να θεσπίσει ως ιδιώνυμο το αδίκημα της αυτοδικίας ατόμων και ομάδων που υποκαθιστούν τα εντεταλμένα με την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας, όργανα".

 

"Εδώ και καιρό είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κατάστασης, όπου ομάδες πολιτών ή πολιτικές ομάδες, ως άλλοι σερίφηδες, παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και αυτοδικούν!", λέει χαρακτηριστικά και σημειώνει ότι η αστυνομία πρέπει να αφεθεί να επιτελέσει το έργο της, εξαπολύοντας βολές κατά της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. «Δεν μπορεί η ηγεσία της αστυνομίας να κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, οι οποίες αλωνίζουν σε όλη τη χώρα", δηλώνει.

 

Για τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε η Χ.Α. σε εκλογικά τμήματα που ψήφιζαν αστυνομικοί ο κ. Κυριαζίδης τονίζει οτι δεν είναι ανεξήγητα. «Όταν επί δεκαετίες η κοινωνία γυρίζει την πλάτη στους αστυνομικούς, όταν οι πολίτες δεν δείχνουν διάθεση να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όταν η πολιτεία τους αντιμετωπίζει σαν στελέχη δευτέρας διαλογής της δημόσιας διοίκησης, όλα αυτά επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία των αστυνομικών. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια".

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr