38χρονος Έλληνας δραπέτης ο δράστης του αιματηρού περιστατικού στην πλατεία Θεάτρου

38χρονος Έλληνας δραπέτης ο δράστης του αιματηρού περιστατικού στην πλατεία Θεάτρου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
1

Έλληνας και όχι αλλοδαπός όπως αρχικά είχε αναφερθεί, είναι ο 38χρονος δράστης που άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην πλατεία Θεάτρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου. Αστυνομικοί της ομάδας Δίας επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στον 38χρονο.

Εκείνος, όμως, έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν από αυτούς στο δεξί χέρι.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς και ο 38χρονος προσωρινά διέφυγε και κρύφτηκε πίσω από κτίριο της περιοχής, όπου -σύμφωνα με την αστυνομία- αυτοκτόνησε με το όπλο του.

Αργότερα, η αστυνομία έκανε γνωστό πως πρόκειται για Έλληνα δραπέτη των φυλακών Χαλκίδας, με καταγωγή από την Κρήτη.

Ο άνδρας που ταυτοποιήθηκε δακτυλοσκοπικά, εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία γυναίκας κατά τη διάρκεια ληστείας μέσα σε φούρνο, το 2004, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Ο 38χρονος είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου εξέτιε την ποινή του και την παραβίασε καθώς έπρεπε να επιστρέψει στις 6 Δεκεμβρίου 2016, αλλά δεν το έπραξε ποτέ.

Καμίνης: Η ανοχή απέναντι στην ανομία θα οδήγησει σε τραγικά και ακραία περιστατικά

Δήλωση για την αιματηρή συμπλοκή στην πλατεία Θεάτρου εξέδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, όπου και αναφέρει τα εξής:

«Είχα επισημάνει εγκαίρως ότι η ανοχή απέναντι στην ανομία θα οδηγήσει σε τραγικά και ακραία περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη στο γνωστό στην αστυνομία σημείο διακίνησης ναρκωτικών στην πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς. Το εμπόριο ναρκωτικών, το παραεμπόριο καθώς και τα κυκλώματα εκμετάλλευσης ανθρώπων, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και να μην αμαυρώνουν την εικόνα μιας ασφαλούς πόλης όπως είναι η Αθήνα. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Και ληστεια και ανθρωποκτονια κ αδειουλα με το περιστροφο στην τσεπη σε στεκια του υποκοσμου.Και γαμω τους σωφρωνισμους εχουμε. Απο που να το πιασεις...