Η συγκλονιστική κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη στη δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου

Η συγκλονιστική κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη στη δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου Facebook Twitter
0

Λίγο μετά τις 9 π.μ. της Πέμπτης ξεκίνησε εκ' νέου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς, η δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου, με κατηγορούμενους τη μητέρα και τον πατριό του.

Στο δικαστήριο βρέθηκε και η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη που κατέθεσε όλα όσα έμαθε κατά τη διάρκεια της πολύχρονης έρευνας, από την ημέρα που η μητέρα του αδικοχαμένου Κωστή βρέθηκε στην εκπομπή  «Φως στο Τούνελ» για να τον αναζητήσει ως αγνοούμενο.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η έμπειρη δημοσιογράφος, ιδιαίτερη εντύπωση της προκάλεσε η ψυχρότητα που έδειχναν τόσο η μάνα όσο και ο πατριός από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στο στούντιο της εκπομπής.

«Στην αρχή φαινόταν πως η μητέρα πίστευε πως το παιδί είναι στο Άγιο Όρος. Όμως υπήρχε μια αδιαφορία .Ο πατριός του δε φαινόταν να συμμετέχει και στο διάλειμμα του είπα να κάνει έκκληση σε όποιον ξέρει κάτι να βοηθήσει. Η μακιγιέζ ήρθε και μου είπε πως ενώ δεν συνηθίζαμε να βάφουμε τους καλεσμένους συγγενείς των αγνοουμένων, εκείνη της είπε ότι δεν είναι συγγενής και της ζήτησε να τη βάψουν».

Η Αγγελική Νικολούλη υποστήριξε ότι η μητέρα του Κωστή της μιλούσε για δύο υπόπτους. Ο ένας ήταν ο παιδικός του φίλος του που έμενε απέναντι τους και ο άλλος από το περιβάλλον του βιολογικού του πατέρα. Στα διαφημιστικά διαλείμματα ανησυχούσε για τα τηλεφωνήματα από τη Σιάτιστα, γιατί όπως έλεγε «υπάρχει κλίμα έντασης στη Σιάτιστα».

Η δημοσιογράφος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον μικρό αδελφό του Κωστή. «Με ειδικούς εξετάσαμε το βίντεο της συνέντευξης του μικρού στην εκπομπή και διαπίστωσαν ότι δεν ζει την κατάθεση του. Απλώς την αφηγείται».

Αναφερομένη στη μέρα που βρέθηκε το πτώμα του άτυχου Κωστή, η δημοσιογράφος στάθηκε, για άλλη μία φορά, στην αδιαφορία της μητέρας: «Όταν βρίσκεις το παιδί σου νεκρό, σκάβεις τη γη με τα νύχια. Τις πρώτες στιγμές η μητέρα με ρωτούσε μόνο τι δήλωσαν οι μάρτυρες».

Την ίδια ανεξήγητη ψυχραιμία, επεσήμανε η δημοσιογράφος έδειξε και ο πατριός. «Δεν θα τα ξεχάσω ποτέ στα 21 χρόνια όλα αυτά.Ο πατριός είχε μια αδιαφορία. Αυτό το πράγμα δεν μου έχει ξανατύχει.Όταν τον πήραμε για να του πούμε για το πτώμα του Κωστή έλεγε «δεν πρέπει να είναι το παιδί, είναι στο Άγιο Όρος».

Μιλώντας για την έρευνα της εκπομπής, η δημοσιογράφος ανέφερε: «Βρήκαμε τα στοιχεία για το αγροτικό 4Χ4 που πουλήθηκε, όταν βρέθηκε το πτώμα. Κάνοντας την έρευνα για το αγροτικό, είδαμε πως το είχε πουλήσει σε μια μάντρα. Ο ιδιοκτήτης του μας είπε πως το είχαν πλύνει, αλλά αυτό βρομούσε. Μετά το πήρε ένας στρατιωτικός που μας είπε ότι του ζήτησε το όχημα η Σήμανση από τη Θεσσαλονίκη για έλεγχο. Το είχε πλύνει και ο ίδιος με βιολογικό καθαρισμό, αλλά στο εσωτερικό της κουκούλας είχε λεκέδες που δεν ήξερε τι ήταν. Το πήγαμε στο γενετιστή. Στο εργαστήριο του κυρίου Φιτσιάλου διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αίμα και μάλιστα ανθρώπινο. Όπως μας εξήγησε, για να υπάρχουν στίγματα μετά από τόσο καιρό και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σημαίνει ότι αρχικά υπήρχε μεγάλη επιφάνεια αίματος».

Την παρέμβαση του Προέδρου προκάλεσαν κάποιες επίμονες ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης προς την Αγγελική Νικολούλη.

Χαρακτηριστική είναι η παρατήρηση του όταν ο δικηγόρος ρωτούσε τη δημοσιογράφο αν ξέρει τον χρόνο θανάτου του Κωστή. «Αυτό ψάχνουμε να βρούμε; Είναι δυνατόν να το ξέρει; Ο Χριστός και η Παναγία.»

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με την κατάθεση άλλων μαρτύρων μεταξύ των οποίων και του ετεροθαλούς αδερφού του Κωστή και τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Πηγή: www.anikolouli.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM