Για ομαδικό βιασμό και ληστεία κατηγορούνται οι συλληφθέντες για την επίθεση στην 23χρονη στο ΑΠΘ

Για ομαδικό βιασμό και ληστεία κατηγορούνται οι συλληφθέντες για την επίθεση στην 23χρονη στο ΑΠΘ Facebook Twitter
11

Ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για ομαδικό βιασμό, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών, άσκησε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αργυρή Βαλούση, σε βάρος των επτά αλλοδαπών, που συνελήφθησαν στην συνέχεια καταγγελίας μίας 23χρονης και του 20χρονου φίλου της για επίθεση που δέχθηκαν, χθες τα ξημερώματα, σε υπαίθριο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Για την επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη κατηγορούνται ένας 17χρονος, ένας 20χρονος κι ένας 27χρονος, που σύμφωνα με την καταγγελία, λήστεψαν τους δύο νεαρούς και στη συνέχεια προέβησαν σε ασελγείς πράξεις εναντίον της κοπέλας. Κατόπιν ερευνών οι τρεις παραπάνω, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου κατά την αστυνομική έφοδο βρίσκονταν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, ενώ από τον ίδιο χώρο κατασχέθηκαν περίπου 2 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία φαίνεται ότι προορίζονταν για διακίνηση.


Οι επτά συλληφθέντες, που κατάγονται στην πλειονότητά τους από την Συρία και την Αλγερία, οδηγήθηκαν το βράδυ στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Ανάλογα με την περίπτωση και το βαθμό συμμετοχής του καθένα στην υπόθεση, η εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Παρ' ότι η δικογραφία περιλαμβάνει δύο ανηλίκους, τον 17χρονο κι έναν 16χρονο, η εισαγγελέας δεν διαχώρισε γι' αυτούς τη δικογραφία και παρέπεμψε άπαντες να απολογηθούν στον 4ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία. Μέχρι να απολογηθούν εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατά την έφοδο στο διαμέρισμα κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1 κιλού και 962,9 γραμ., το χρηματικό ποσό των 5.670 ευρώ, που εκτιμάται ότι προέρχεται από εμπορία ναρκωτικών, δύο ζυγαριές ακριβείας, 11 κινητά τηλέφωνα και οκτώ κάρτες sim, όπως επίσης χρυσαφικά και κοσμήματα, η προέλευση των οποίων ερευνάται, αποδεικτικό μεταφοράς χρημάτων ύψους 3.550 ευρώ, κι ένα πορτοφόλι που περιείχε προσωπικά έγγραφα ημεδαπού.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM