Το «Εθνος» αποκαλύπτει σήμερα σε δημοσίευμά του πως η μυστηριώδης γυναίκα που φέρεται να εμπλέκεται στην τραγωδία της Αίγινας είναι από την Ελβετία με καταγωγή από την Ουρουγουάη. Πρόκειται για ευκατάστατη γυναίκα η οποία είναι και η ιδρύτρια της ΜΚΟ στην Αθήνα που διαχειρίζεται ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος και φέρεται να έχει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Η γυναίκα ήταν στη θαλαμηγό την ώρα του δυστυχήματος και έστειλε φουσκωτό να βοηθήσει τον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου.

  

Η ευκατάστατη επιχειρηματίας ήταν αυτή που έδωσε το όνομα στο ταχύπλοο «Duende» το οποίο έχει σημαία Παναμά και είναι ιδιοκτησίας παναμέζικης εταιρείας της οποίας βασικός μέτοχος είναι η επιχειρηματίας.

 

Με το «Duende II» έκανε διακοπές στις 16 Αυγούστου στο Αγκίστρι και τη συνόδευε ο Ν.Λ., με τον οποίο επικοινώνησε ο Ι. Πολυανίδης όταν το «Duende» άρχισε να βάζει νερά. Το ταχύπλοο ανήκει στον επιχειρηματία Τζορτζ Κρουστανιωτάκη, φίλο του Λυκουρέζου που μένει στην Αγγλία και με εξουσιοδότηση προς το λιμεναρχείο το έχει παραχωρήσει στον 77χρονο.


Την ίδια στιγμή, η τέταρτη επιβάτιδα του «Duende», η 65χρονη Θεοδότη Καρακάση, εμφανίστηκε στις Αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» αναμένεται να καταθέσει σήμερα ή αύριο. Φέρεται να τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο Αίγινας και να αιτιολόγησε την απουσία της λόγω του ισχυρού σοκ που υπέστη. Δήλωσε ότι αμέσως μετά την αποβίβασή της στην Αίγινα, πήρε το πρώτο πλοίο για Αθήνα, το «Αγιος Νεκτάριος», στις 2.10 το μεσημέρι, και από τότε κλείστηκε στο σπίτι της, σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

 

πηγή: Εθνος