Λαφαζάνης και Αλαβάνος επιτίθενται στον Τσίπρα: Είναι επαγγελματίας ψεύτης

Λαφαζάνης και Αλαβάνος επιτίθενται στον Τσίπρα: Είναι επαγγελματίας ψεύτης Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
10

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα πάρει πολύ σκληρά μέτρα που θα γονατίσουν τον ελληνικό λαό, διατύπωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 6ου Φεστιβάλ Αριστερής Ανασύνθεσης που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αποθήκη 8, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς σχετικά υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες, επισημαίνοντας «η κυβέρνηση αυτή δεν έχει μέλλον έτσι και αλλιώς, αλλά και δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε κανένα πρόβλημα». Πρόσθεσε δε, ότι χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες, όχι για να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας και να έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρέπει να φύγουν και οι δύο, η Ελλάδα να απαλλαγεί από το μνημονιακό μπλοκ, από όλους τους μνημονιακούς και τα μνημονιακά κόμματα».

«Υπάρχει εναλλακτική λύση με ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης, με έξοδο από την ευρωζώνη, με διακοπή αποπληρωμής του χρέους, με ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, με στήριξη μισθών και συντάξεων, με επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων. Η χώρα αυτή την ώρα χρειάζεται ένα σύγχρονο ΕΑΜ, ένα πλατύ, ευρύ εθνικό μέτωπο, κοινωνικό μέτωπο, ταξικό μέτωπο, δημοκρατικό μέτωπο για να μπορέσουμε να ανασάνουμε», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δήλωσε «ευπρόσδεκτο το κόμμα, είναι επιλογή της».

Την άποψη ότι θα υπάρξει και τέταρτο μνημόνιο διατύπωσε ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β΄» Αλέκος Αλαβάνος, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επαγγελματικά λέει ψέματα».

«Διότι είναι πολύ σαφές και για αυτό έχει αυτόν τον πανικό η κυβέρνηση... ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λέει αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, αλλά ταυτόχρονα νέα μέτρα, μεταρρυθμιστικά, όπως λέει, που θα κάνουν την οικονομία λειτουργική, καταλαβαίνετε ότι στην πραγματικότητα το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση μια ημέρα νωρίτερα», υπογράμμισε.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει μια άλλη Αριστερά που δεν προδίδει, που κρατάει τον λόγο της, που μιλάει με καθαρά χαρτιά και είναι έντιμη απέναντι στον κόσμο».

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Υπαρχουν,οντως,πολιτικοι οι οποιοι με τις ενεργειες τους "γραφουν ιστορια".Ο Αλαβανος ειναι ενας απο αυτους .Διοτι δημιουργησε,κυριολεκτικα "εν μια νυκτι",το "φαινομενο Τσιπρας"κατεβαζοντας τον υποψηφιο Δημαρχο Αθηνας.Ετσι απεκτησε ο Τσιπρας εκτεταμενη προβολη στα Media ,πηρε ενα εξαιρετικο ποσοστο για τα τοτε δεδομενα του Συριζα,και εθεσε τις βασεις για την αναδειξη του σε προεδρο του κομματος και πρωθυπουργο.Στη συνεχεια ο Αλαβανος διαφωνησε με την πολιτικη του "πνευματικου του δημιουργηματος"και απεχωρησε,αφηνοντας,ετσι, το κομμα στα χερια του.Οποιος προσπαθησει να βρει αναλογο παραδειγμα στην ελληνικη πολιτικη ιστορια θα ματαιοπονησει.Το μονον καπως(...ελαχιστα...) "συναφες"που μπορω να σκεφθω ειναι η ιστορια Γεωργιος Παπανδρεου-Ανδρεας Παπανδρεου.Αλλα εκει τουλαχιστον επροκειτο για "βιολογικη",οχι"πνευματικη"συγγενεια.
Υπάρχει όντως μια άλλη Αριστερά που θα μας εκτοξεύσει στο 1848 σε χρόνο dt! Μια Αριστερά που παρουσιάζει ένα εναλλάκτικό σύμπαν όπου οι Σύμμαχοι έχασαν στον 2ο ΠΠ και ο Σοσιαλισμός νίκησε κατά κράτος! Μια Αριστερά που είναι σίγουρη πως η Κούβα είναι χώρα πρότυπο σε υγεία και παιδεία!! Μια Αριστερά που είναι σίγουρη πως σε αυτό το σύμπαν ο κομμουνισμός ΔΕΝ εφαρμόστηκε ΠΟΤΕ (άσχετως αν διαφωνούν πολίτες χωρών που επλήγησαν από το καθεστώς, τι ξέρουν άλλωστε;).Μια Αριστερά που ονειρεύεται Ισχυρούς συμμάχους σαν την Τουρκία, την Ρωσία και το Δημοκρατικό Ιράν!Μια Αριστερά που γιορτάζει την ελευθεροτυπία της μιας εφημερίδας και του κρατικού καναλιού που έχει μόνο τις καλές ειδήσεις!Μιας Αριστεράς που κινείται γρήγορα και δεν χάνει χρόνο με γραφειοκρατείες όπως τα δικαστήρια, οι θεσμοί, οι ανεξάρτητες αρχές και ό αντίλογος, αλλά τα παρακάμπτει με συνοπτικές διαδικασίες..Δυστυχώς για τους κκ Λαφαζάνη-Αλαβάνο, αυτή η Αριστερά ήδη κυβερνάει τη χώρα!
@sn 07Επιτρεψε μου μιαν απορια,αγαπητε.Οχι για τις αποψεις σου για την αριστερα,ουτε για τα παραδειγματα τα οποια φερνεις,αναφορικα με τον "τροπο σκεπτεσθαι"της "αριστερας" (;) στην Ελλαδα.Αλλα για ενα επι μερους ζητημα.Εχεις επισκεφθει την Κουβα ; Εχεις ιδια γνωση του εκει "περιβαλλοντος" ;Διοτι αν το εχεις κανει απορω με τα γραφομενα σου.Θα μπορουσες να "χτυπησεις" το "καθεστως Καστρο"για πολλους λογους .Για την φτωχεια στην χωρα,για τον νεποτισμο,για την γραφειοκρατια,για την απουσια πολιτικων ελευθεριων και για την καταπνιξη της ελευθεριας του λογου στην χωρα.Το οτι επελεξες,αντιθετως, την Υγεια και την Παιδεια, μου ειναι ακατανοητο.Διοτι συμφωνα με οσα παρατηρουν οι εκει επισκεπτες,αλλα κυριως συμφωνα με τις παραδοχες μεγαλων παγκοσμιων οργανισμων, οι δυο αυτοι τομεις στην Κουβα ηταν και παραμενουν σε εξαιρετικα υψηλο επιπεδο επι δεκαετιες.Κατι το οποιο δεν εχει,εξ οσων γνωριζω,αμφισβητηθει ποτε απο κανενα απολυτως σοβαρο εντυπο παγκοσμιως. Γιατι λοιπον αυτο ; Σε τι χρειαζοταν ;
Πολύ απλά επειδή πάνω σε αυτά τα δυο σημαντικά αγαθά γίνεται επί σειρά ετών προπαγάνδα από το καθεστώς της. Η Κούβα μπορεί να μην είναι Σιέρα Λεόνε στην Υγεία αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύεται η πραγματικότητα από τα χαριτωμένα memes με φωτογραφίες Κάστρο - Γκεβάρα που κυκλοφορούν στα social media και γίνονται ανάρπαστα από ευκολόπιστους δυτικούς που ονειρεύονται και ξύπνιοι.
@sn07Μα εγω δεν αναφερθηκα στις"χαριτωμενες φωτογραφιες" ουτε σε καποια μορφη "επικοινωνιακης αξιοποιησης" .Αναφερθηκα μονον στις εκθεσεις του Παγκοσμιου Οργανισμου Υγειας και,κυριως,στις προσωπικες εντυπωσεις πολλων επισκεπτων στην Κουβα σχετικα με την δημοσια υγεια στην χωρα,την περιθαλψη στα νοσοκομεια,την συμπεριφορα και την καταρτιση των γιατρων ,κλπ.Μιλησα με γιατρους οι οποιοι ειχαν παει εκει πριν χρονια, οι περισσοτεροι απο τους οποιους μονον αριστεροι δεν θα μπορουσαν να χαρακτηρισθουν.Τα σχολια τους ηταν απο εξαιρετικα θετικα εως και διθυραμβικα για τον τομεα της ειδικοτητας τους,ενω αντιθετα ηταν πολυ αρνητικα για τις γενικες συνθηκες ζωης και την ελλειψη καποιων στοιχειωδων καταναλωτικων αγαθων.Εξ αυτων εγεννηθη και η απορια που σου εξεφρασα.
@Λαμπρος Κοντος σου την ειπα ασχημα. Πεστου ενα Τσιπρο- επιχειρημα του τυπου : Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο. Και μετα σε παρακαλω γραψε μας ενα σεντονακι και ανελυσε σε εμας τους αμοιρους ποσο μας εχει αλλοτριωσει ο καπιταλισμος. Δωσε μας τα φωτα σου.
@Hristoss1Γνωριζω καλα εδω και χρονια το ποσο ασκοπο ειναι,κατα κανονα,να επιχειρεις να "διαλεχθεις"με "γραφιδες"ποιοτητας αναλογης της δικης σου.Γραφιδες οι οποιες εχουν την διαστρεβλωση και την συκοφαντηση ,διανθισμενα με υβρεις,ως "βασικα εργαλεια" προωθησης των θεσεων του,λογω παντελους ενδειας επιχειρηματων.Δεν θα το επιχειρησω λοιπον.Απλα θα καταγραψω "for the record" τα εργαλεια σου αυτα.Ποτε και πουθενα δεν εχω γραψει το παραμικρο'εγκωμιαστικο'σχολιο για "κομμουνιστικα",η οποιασδηποτε αλλης μορφης απολυταρχικα καθεστωτα.Το αντιθετο μαλιστα.Παμπολλα καταδικαστικα.Ποτε δεν εχω γραψει την φραση "αλλοτριωση του καπιταλισμου".Και ποτε,μα ποτε,δεν εχω ειρωνευθει η υβρισει ,πρωτοβουλα η μη,σχολιαστη για τις αποψεις του,οσο και αν διαφωνω με αυτες.Τα παραπανω αν διαβασθουν μαζι με τα σχολια μου και με το δικο τσου συνοψιζουν επακριβως το "who is who"ενος εκαστου εξ ημων.Επι της ουσιας,τωρα.Αναφερθηκα σε ΕΝΑ και μονον θεμα .Στο αν η Κουβα ειχε ενα πολυ καλο συστημα υγειας η οχι.Τιποτε αλλο ΔΕΝ εθιξα ΘΕΤΙΚΑ .Αντιθετα εντοπισα τα περσσοτερα απο τα πολλα αρνητικα στοιχεια του καθεστωτος Καστρο ,πρωτοβουλα και αυτοκλητα.Ουδεμια απαντηση επ αυτου ελαβα.Ουδεμια.Διοτι το προφανες ψευδος (σας)δεν ειναι δυνατον να υποστηριχθει με στοιχεια,με γεγονοτα.Και το γνωριζετε καλα αυτο κυριοι Hristoss1 η ....Thanassis2 (!) η οπως αλλοιως επιλεγετε να αυτοαποκαλεισθε σημερα.Αντ'αυτου τα συνηθη.Διαστρεβλωση,υβρεις και συκοφαντηση.Τα γνωστα.Και απολυτως αναμενομενα βεβαια.Διοτι,ως γνωστον :Εκ στοματος κορακος,"κρα"εξελευσεται.