Η πολιτική μας στο προσφυγικό δείχνει αποτελέσματα δηλώνει η Άνκελα Μέρκελ σε μήνυμά της υπό την πίεση των αποτελεσμάτων των κρίσιμών τοπικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή σε τρία γερμανικά κρατίδια.

 

Η γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας στην εφημερίδα Mitteldeutsche Zeitung δηλώνει, σύμφωνα με την dw, ότι όσο η κατάσταση θα σταθεροποιείται, τόσο τα ποσοστά του ξενοφοβικού  AfD θα υποχωρούν. «Ορισμένες φορές μου θυμίζει την ευρωκρίση. Όταν έγινε εμφανές ότι η Ευρώπη έλαβε τα ενδεδειγμένα μέτρα, υποχώρησε η στήριξη στο AfD. Στο μεταξύ προχωρούμε βήμα βήμα προς τα εμπρός και στην προσφυγική κρίση, η πολιτική μας δείχνει αποτελέσματα. Γι΄ αυτό είμαι πεπεισμένη ότι και σε αυτή την περίπτωση θα μειωθεί η στήριξη στο AfD», δήλωσε.

 

Τάχθηκε επίσης κατά ενός ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων και για βιώσιμες και όχι φαινομενικές λύσεις. Υποστήριξε θερμά το να δοθεί το ποσό 3 δισεκ. ευρώ στην Τουρκία για να  διευθετήσει τις προσφυγικές ροές, ωστόσο εμφανίστηκε συγκρατημένη ως προς την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr