Αναδιπλώνεται τώρα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με τα λεγόμενα της για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, μετά την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας και ειδικότερα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

 

Η κ. Αναγνωστοπούλου έκανε λόγο για  παραποίηση των λεγομένων της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να μιλήσει κανένας σε αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς, αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς».  

 

"Ότι έχω δηλώσει, ήταν απάντηση σ' έναν ακροατή του ραδιοφώνου Κόκκινου, που συζητούσαμε για άλλο θέμα, για την παιδεία αλλά για άλλο θέμα, διαμαρτυρία, και απάντησα σε αυτό. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο" είπε χαρακτηριστικά η κ. Αναγνωστοπούλου ερωτηθείσα σχετικά στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

 

"Ότι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή το υπουργείο έχει προβλήματα, για τα οποία ο υπουργός τρέχει και δε φτάνει, τα κενά, και αυτό ήταν όλη μας η προσπάθεια και η αγωνία" πρόσθεσε.

 

Ο κ. Ιερώνυμος όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αρχικές δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού έκανε λόγο για «ανοησίες κάποιας κυρίας».

 

 

Αύριο εν τω μεταξύ έχει κανονιστεί η πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.