Πολιτική θύελλα για το μυστικό σχέδιο Βαρουφάκη - "Παρακράτος" το χαρακτήρισε ο Ρωμανιάς

Πολιτική θύελλα για το μυστικό σχέδιο Βαρουφάκη - "Παρακράτος" το χαρακτήρισε ο Ρωμανιάς Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

«Αν πράγματι είναι ακριβή όσα λέγονται για το σχέδιο Βαρουφάκη τότε μιλάμε για παρακράτος» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA σήμερα το πρωί ο ο ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός και με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει για το θέμα που έχει προκύψει ενώ εκτιμάται πως ο Αλέξης Τσίπρας θα στείλει και ένα ακόμη σκληρό μήνυμα προς την Αριστερή Πλατφόρμα. 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για αντιφατικές κινήσεις και δηλώσεις του πρώην υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη, αφού αντικαταστάθηκε στο υπουργείο και έγραψε στο Twitter:

 

«Σε όσα αντιφατικά λέει και κάνει ο Γ. Βαρουφάκης, ιδίως μετά την αντικατάστασή του από υπουργός Οικονομικών, ταιριάζει το "ουδέν σχόλιον"...», έγραψε.

Σήμερα εν τω μεταξύ συνεδριάζει εκτάκτως η ΝΔ για το ζήτημα η οποία χθες εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για τις αποκαλύψεις.

«Είχε κάνει το υπουργείο "γιάφκα" της δραχμής, τελικά είναι πιο επικίνδυνος για τον Τσίπρα εκτός κυβέρνησης» είπε κορυφαίο «γαλάζιο» στέλεχος, εκτιμώντας ότι πλέον μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να διαλύσει τα όποια σενάρια τρόμου προκαλούν οι λεπτομέρειες του σχεδίου Βαρουφάκη

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν πως από τις αποκαλύψεις προκύπτουν πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες σε περίπτωση που αποδειχθεί πως ο πρώην ΥΠΟΙΚ σχεδίαζε την ομαδική υποκλοπή των στοιχείων όλων των φορολογουμένων, προκειμένου να ετοιμάσει τη μετάβαση της χώρας στη «νέα δραχμή».

 

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη αναφέρουν στο Real.gr ότι στην τελευταία ομιλία του στη Bουλή ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ρωτήσει τον πρωθυπουργό αν όντως όσοι «φλερτάρουν» με τη δραχμή βρίσκονται εκτός της αίθουσας και εάν τελικά το σχέδιο για Grexit έχει οριστικά φύγει από το τραπέζι των συζητήσεων ή μόνο έχει «παγώσει».

«Είχε κάνει το υπουργείο "γιάφκα" της δραχμής, τελικά είναι πιο επικίνδυνος για τον Τσίπρα εκτός κυβέρνησης» είπε στο Real.gr κορυφαίο «γαλάζιο» στέλεχος, εκτιμώντας ότι πλέον μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να διαλύσει τα όποια σενάρια τρόμου προκαλούν οι λεπτομέρειες του σχεδίου Βαρουφάκη.

To Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «διαβάζοντας το "σχέδιο Βαρουφάκη για την επιστροφή στη δραχμή, δεν ξέρεις αν πρέπει να οργιστείς ή να γελάσεις».  Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά με την οποία υπογραμμίζει ότι «μπροστά τους τα σχέδια Λαφαζάνη για εισβολή στο Νομισματοκοπείο ωχριούν» ενώ το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι αναμένει την επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης, αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης»

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια