Ο Βαρουφάκης παραδέχεται το σχέδιο χακαρίσματος, αλλά θεωρεί πως διαστρεβλώθηκε

Ο Βαρουφάκης παραδέχεται το σχέδιο χακαρίσματος, αλλά θεωρεί πως διαστρεβλώθηκε Facebook Twitter
Φωτ.: Aris Oikonomou / SOOC
16

 

Πρώτα επιχείρησε να διαψεύσει. Μέσω twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε στο άρθρο της "Καθημερινής της Κυριακής" όπου δημοσιεύτηκε απομαγνητοφωνημένη ομιλία του στην οποία ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε σχέδιο για παράλληλο νόμισμα και για υποκλοπή των ΑΦΜ των Ελλήνων φορολογουμένων.

Διαψεύδοντας το δημοσίευμα, ο κ. Βαρουφάκης έγραψε στα αγγλικά στο twitter:

"Ώστε, προσπάθησα να υποκλέψω τα ΑΦΜ Ελλήνων πολιτών; Είμαι εντυπωσιασμένος από τη φαντασία εκείνων που με δυσφημούν".

Με άλλη ανάρτησή του, ο Γιάνης Βαρουφάκης απευθύνεται στην "τρόικα εσωτερικού" -όπως γράφει- και παραπέμποντας στις δηλώσεις που είχε κάνει κατά την παράδοση του υπουργείου στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την επομένη του δημοψηφίσματος, σημειώνει ότι τότε είχε αναφερθεί "επισήμως στην ενσωμάτωση συστήματος πληρωμών στο Taxisnet".

Λίγο μετά όμως παραδέχτηκε στην εφημερίδα Telegraph πως «Οι αναφορές είναι ακριβείς». Στη συνέχεια υποστήριξε πως  κάποια ελληνικά δημοσιεύματα τις έχουν διαστρεβλώσει για να φανεί ότι σχεδίαζε την επιστροφή στη δραχμή απ' την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ως υπουργού Οικονομικών. 


«Θέλουν να με παρουσιάσουν ως κακοποιό και να με κατηγορήσουν ως προδότη. Είναι όλα μέρος μιας προσπάθειας να απαξιώσουν τους πρώτους πέντε μήνες αυτής της κυβέρνησης και να τους πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας» υποστήριξε στο βρετανικό μέσο. 

«Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρεπόταν να διανείμουμε pin σε κάθε κάτοχο ΑΦΜ, δηλαδή σε κάθε φορολογούμενο (...) Αυτό θα δημιουργούσε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δίνοντάς μας λίγο αέρα να αναπνεύσουμε, ενώ οι τράπεζες θα ήταν κλειστές... Αυτό το σχέδιο αναπτύχθηκε πολύ καλά και θα έκανε μεγάλη διαφορά, επειδή πολύ γρήγορα θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε smartphones (apps) και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα παράλληλο σύστημα σε λειτουργία, το οποίο θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί και σε μια νέα δραχμή» εξηγεί ο τέως υπουργός Οικονομικών, που ποραδέχεται μεταξύ άλλων: «Αποφασίσαμε να "χακάρουμε" το λογισμικό του υπουργείου μου».

 

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 17 απ' τις πιο αξέχαστες διαψεύσεις του Βαρουφάκη

 

 

16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
"Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρεπόταν να διανείμουμε pin σε κάθε κάτοχο ΑΦΜ, δηλαδή σε κάθε φορολογούμενο" η σε οποιον κατοχο θελαμε βασει οτι κριτηριων αποφασιζε το κομμα. Command economy.
Αυτό που περιγράφει εδώ ο Γιάνης δεν είναι στη νομική διάλεκτο διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης; Το οποίο όσο να'ναι είναι κακούργημα που τιμωρείται με καμιά 10αριά χρόνια φυλακή; Λέμε τώρα...
Ενω εσεις επι 41 χρονια τι τρωγατε...? αυτα που τωρα πληρωνουμε εμεις .....τωρα σας φταιει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΕΛ...ολοι με την σειρα....ερχεται και η δικια σας σειρα....!!!
Δεν πάει να 'ναι και κοτζαμάν προφέσορας! Ο άκρατος ναρκισσισμός εξομοιώνει και τον ευφυέστερο πάσχοντα από τη νόσο αυτή με τον πιο ηλίθιο ομοιοπαθή του! Από την "τελική βλακεία" δεν γλιτώνουν ούτε οι νάρκισσοι-τζίνια!
ο Γιανης κανει πολεμο με νυφες και με εγγονια-οι νυφες και τα εγγονια το γνωριζαν?-εγω οχι , αλλα χαλαλι του-επαναλαμβανω μου θυμιζει ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ τον Αλαν Τουριγκ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ - ΜΟΥ -θα δικαιωθει κι αυτος σε καμμια 50αρια χρονια -απ τα απορρητα ομως κι εμεις ως τοτε... σπασιμπα μπειμπυ....
Κάποιος να το πει και στα πρόβατα του κόμματος όμως που ξεφτιλίζονται τόσες μέρες κατηγορώντας τα ΜΜΕ πως βγάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας για να πλήξουν τον Γιάνη τους.
Είχα σχολιάσει παλαιότερα "Έχω την εντύπωση ότι όταν λέει μετά "δεν το είπα αυτό" κλπ πράγματι το πιστεύει." http://www.lifo.gr/now/economy/60631#1238622Να τον χαίρονται οι αβανταδόροι του (μεταξύ των οποίων και η LiFO).