Αποκάλυψη: Πώς σχεδίασε με υποκλοπές και χάκινγκ το plan B του Τσίπρα ο Βαρουφάκης

Αποκάλυψη: Πώς σχεδίασε με υποκλοπές και χάκινγκ το plan B του Τσίπρα ο Βαρουφάκης Facebook Twitter
SOOC
14

Με μια μεγάλη αποκάλυψη κυκλοφορεί σήμερα η Καθημερινή. Δημοσιεύει τον μαγνητοφωνημένο διάλογο του Γιάνη Βαρουφάκη με επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds που έγινε στις 16 Ιουλίου. Σε αυτόν αναλύει το λεπτομερές plan B που είχε αναλάβει να σχεδιάσει με εντολή του Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να δημιουργήσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, «που θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή»

Από την έναρξη της συζήτησης, ο κ. Βαρουφάκης ενημερώνεται σαφώς ότι «αυτή η συνομιλία καταγράφεται». Παρ' όλα αυτά, ο τέως υπουργός Οικονομικών περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το εναλλακτικό σχέδιό του, το οποίο προέβλεπε υποκλοπή των ΑΦΜ, από έναν παιδικό του φίλο που είχε διορίσει στο υπουργείο για να παρακάμψει την κ. Σαββαΐδου, και ηλεκτρονική εισβολή (χάκινγκ) στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Οταν μετά από σχετική έκκλησή του οι συμμετέχοντες τον διαβεβαιώνουν ότι όσα τους εκμυστηρεύεται στη συζήτηση δεν θα βγουν παραέξω, εκείνος απαντάει γελώντας: «Και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω»

Αποφασίσαμε λοιπόν να χακάρουμε το λογισμικό πρόγραμμα του υπουργείου ώστε να μπορέσουμε να αντιγράψουμε τους κωδικούς της ιστοσελίδας σε ένα μεγάλο υπολογιστή στο γραφείο του (φίλου μου), ώστε να μπορέσει να σχεδιάσει και να εφαρμόσει το παράλληλο σύστημα πληρωμών

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο υπογράφεται απο την Ξένια Κουναλάκη και τα βασικά του σημεία αποκαλύπτει τις εξής "ομολογίες" του Γιάνη Βαρουφάκη: «Πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν είχαμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό για το οποίο είχαμε εντολή ήταν να διαπραγματευτούμε ένα είδος συμφωνίας με το Eurogroup και την ΕΚΤ, που θα καθιστούσε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη βιώσιμη. Η εντολή πήγαινε λίγο πιο πέρα, τουλάχιστον κατά την εκτίμησή μου. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός μάς εξουσιοδότησε να συνεχίσουμε ενεργά και με σθένος αυτήν τη διαπραγμάτευση στο σημείο, κατά το οποίο –αν δεν κατορθώναμε να κλείσουμε μια βιώσιμη συμφωνία– θα έπρεπε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ».

Σε κάποιο σημείο, ο τ. υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει στην «εικονική» ομήγυρη: «Δεν έχουμε ένα νόμισμα το οποίο μπορούμε να υποτιμήσουμε έναντι του ευρώ, έχουμε το ευρώ». Παράλληλα, εξηγεί το σχέδιο του σκληρού άνδρα του Βερολίνου για ένα Grexit και στη συνέχεια το δικό του: «Ο Σόιμπλε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, είναι αποφασισμένος να πετύχει ένα Grexit, έτσι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Επιτρέψτε μου, όμως, να είμαι πολύ ακριβής σε αυτό το σημείο. Ο πρωθυπουργός προτού γίνει πρωθυπουργός και προτού κερδίσει τις εκλογές τον Ιανουάριο μού έδωσε το πράσινο φως να εκπονήσω ένα Ρlan b. Και συγκέντρωσα μια πολύ ικανή ομάδα, μικρή, όπως έπρεπε να είναι, επειδή για προφανείς λόγους έπρεπε να δράσει υπό άκρα μυστικότητα. Αρχίσαμε να εργαζόμαστε από τα τέλη Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από τις αρχές Ιανουαρίου για τη δημιουργία της. Αφήστε όμως, αν αυτό σας ενδιαφέρει, να σας περιγράψω κάποια πολιτικά και θεσμικά εμπόδια, που δυσχέραναν την ολοκλήρωση του έργου μας και την ενεργοποίησή του. Το έργο είχε λίγο-πολύ ολοκληρωθεί, είχαμε ένα Ρlan b, αλλά η δυσκολία ήταν να προχωρήσουμε από τους πέντε ανθρώπους, που το σχεδίαζαν, στους χίλιους που θα το υλοποιούσαν. Γι' αυτό θα έπρεπε να εξασφαλίσω μία ακόμη εξουσιοδότηση, την οποία ουδέποτε έλαβα, αλλά να σας δώσω ένα παράδειγμα: Σχεδιάζαμε σε ένα μεγάλο αριθμό μετώπων, οπότε αναφέρω ένα ενδεικτικά. Πάρτε την περίπτωση των πρώτων λεπτών μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Τα ΑΤΜ δεν λειτουργούν και πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία για λίγο, ενώ πρέπει να δοθεί στον πληθυσμό η αίσθηση ότι το κράτος ελέγχει την κατάσταση και πως υπάρχει κάποιο σχέδιο.

Αποκάλυψη: Πώς σχεδίασε με υποκλοπές και χάκινγκ το plan B του Τσίπρα ο Βαρουφάκης Facebook Twitter
SOOC

Αυτό που σχεδιάζαμε να κάνουμε είναι το εξής: Υπάρχει η ιστοσελίδα της φορολογικής υπηρεσίας, όπως στη Βρετανία και αλλού, όπου πολίτες, φορολογούμενοι μπαίνουν στο σάιτ, χρησιμοποιούν τον κλειδάριθμό τους και μεταφέρουν μέσω web banking χρήματα από τους λογαριασμούς τους στο ΑΦΜ τους, ώστε να πληρώσουν τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος κ.λπ. Σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με κάθε ΑΦΜ, χωρίς να το πούμε σε κανέναν, ώστε να έχουμε αυτό το σύστημα σε λειτουργία υπό άκρα μυστικότητα. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρεπόταν να διανείμουμε pin σε κάθε κάτοχο ΑΦΜ, δηλαδή σε κάθε φορολογούμενο.

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, την περίπτωση κατά την οποία το κράτος χρωστάει ένα εκατ. ευρώ σε φαρμακευτική επιχείρηση για την αγορά φαρμάκων για λογαριασμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Θα μπορούσαμε αμέσως να δημιουργήσουμε μια ψηφιακή μεταφορά σε αυτόν τον λογαριασμό του ΑΦΜ της επιχείρησης και να τους παράσχουμε ένα pin ώστε να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν ως έναν παράλληλο μηχανισμό πληρωμής, σε οποιονδήποτε άλλο, ενώ παράλληλα να γίνονται και φορολογικές πληρωμές προς το κράτος. Αυτό θα δημιουργούσε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δίνοντάς μας λίγο αέρα να αναπνεύσουμε, ενώ οι τράπεζες θα ήταν κλειστές, λόγω της επιθετικής πολιτικής της ΕΚΤ.

»Αυτό το σχέδιο αναπτύχθηκε πολύ καλά και θα έκανε μεγάλη διαφορά, επειδή πολύ γρήγορα θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε smartphones (apps) και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα παράλληλο σύστημα σε λειτουργία, το οποίο θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί και σε μια νέα δραχμή».

Λίγο αργότερα, αφηγείται «μια συναρπαστική ιστορία, τι είδους δυσκολίες αντιμετώπισα. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο υπουργείο μου ελέγχεται πλήρως και απευθείας από την τρόικα. Δεν ήταν υπό τον δικό μου έλεγχο ως αρμόδιου υπουργού, αλλά ελεγχόταν από τις Βρυξέλλες. Ο γενικός γραμματέας διορίζεται με μια συγκεκριμένη διαδικασία και ελέγχεται από την τρόικα, όπως και ολόκληρος ο μηχανισμός.

Είναι σαν τα δημόσια έσοδα στο Ηνωμένο Βασίλειο να ελέγχονται από τις Βρυξέλλες· είμαι σίγουρος ότι όπως το ακούτε σας σηκώνεται η τρίχα. ΟΚ, λοιπόν, το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα ήταν πως ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, από την άλλη, ελεγχόταν από εμένα, ως αρμόδιο υπουργό. Και διόρισα έναν καλό φίλο μου, παιδικό φίλο μου, που έγινε καθηγητής Τεχνολογικής Πληροφόρησης στο Κολούμπια στις ΗΠΑ. Τον επιστράτευσα επειδή του είχα εμπιστοσύνη να προχωρήσει στην ανάπτυξη αυτού του συστήματος. Κάποια στιγμή, μία εβδομάδα ή λίγο αργότερα αφότου μετακομίσαμε στο υπουργείο, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει τον έλεγχο των μηχανημάτων, του hardware, όχι όμως και του λογισμικού (software). "Το software ανήκει στην τρόικα, που ελέγχει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Τι να κάνω;"».

Και προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης: «Είχαμε λοιπόν μια συνάντηση, μόνο οι δυο μας, ουδείς άλλος γνώριζε, και εκείνος μου είπε: "Ακου, αν ζητήσω την άδειά τους για να αρχίσω να εφαρμόζω αυτό το σχέδιο, τότε η τρόικα θα μάθει αμέσως ότι σχεδιάζουμε ένα παράλληλο σύστημα. Αλλά εγώ του είπα ότι αυτό δεν μας κάνει, γιατί δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τα σχέδιά μας σε αυτήν τη φάση. Ετσι τον εξουσιοδότησα, και αυτό δεν πρέπει να το πείτε σε κανέναν, πρέπει να παραμείνει μεταξύ μας...»

Ο συντονιστής του conference call τον διακόπτει: «Υπάρχουν σίγουρα κάποιοι που ακούνε αυτήν τη στιγμή, αλλά δεν θα το πούνε στους φίλους τους».

Ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει γελώντας: «Ξέρω, ξέρω, ότι δεν θα το κάνουν. Αλλά και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω

Ο συντονιστής του conference call τον διακόπτει: «Υπάρχουν σίγουρα κάποιοι που ακούνε αυτήν τη στιγμή, αλλά δεν θα το πούνε στους φίλους τους».

Ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει γελώντας: «Ξέρω, ξέρω, ότι δεν θα το κάνουν. Αλλά και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω. Αποφασίσαμε λοιπόν να χακάρουμε το λογισμικό πρόγραμμα του υπουργείου ώστε να μπορέσουμε να αντιγράψουμε τους κωδικούς της ιστοσελίδας σε ένα μεγάλο υπολογιστή στο γραφείο του (φίλου μου), ώστε να μπορέσει να σχεδιάσει και να εφαρμόσει το παράλληλο σύστημα πληρωμών».


Καταλήγει δε πως «...ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό, όταν θα κλείναν οι τράπεζες, ώστε να μεταβούμε στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που δεν ελέγχεται από εμάς, αλλά από τις Βρυξέλλες, και να συνδέσουμε αυτόν τον φορητό υπολογιστή προκειμένου να ενεργοποιήσουμε το σύστημα. Προσπαθώ να σας μεταφέρω το είδος των θεσμικών προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε, των θεσμικών εμποδίων που είχαμε στην προσπάθειά μας να χαράξουμε μια ανεξάρτητη πολιτική για να απαλύνουμε τις συνέπειες από το κλείσιμο των τραπεζών από την ΕΚΤ».

 

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Ας δείξουμε λίγη ψυχραιμία. Ούτε Συριζα ψήφισα, ούτε υποστηρίζω τον Βαρουφάκη και τους θεωρούσα επικίνδυνους και εντελώς εκτός πραγματικότητας από την αρχή, αλλά το ότι βρίζουμε τον κάθε Βαρουφάκη επειδή είχε plan B το οποίο θα ήταν σωτήριο ΑΝ είχε επικρατήσει το χειρότερο σενάριο είναι τραγελαφικό. Η προδοσία και η φρίκη θα ήταν μόνο άν αυτό το σχεδιο ήταν το αρχικό και μοναδικό τους σχεδιο και αυτο που ηθελαν να πετυχουνε. Εφ'όσον λοιπόν αυτό το σχεδιο ήταν ένα σχεδιο εκτακτης αναγκης και τίποτα παραπάνω, το θεωρώ θετικό ότι κανανε την δουλειά τους και αμα συνεβαιναν τα χειρότερα στην χώρα θα καταφερναν ετσι να διατηρήσουν μια καποια ¨ασφαλεια¨ τον πρώτο τρελό καιρό στην χώρα μας. Υ.Γ. Σταματηστε να ψηφιζετε οποιον σας υποσχεται οτι θα σκισει τα μνημονια και βαλτε επιτελους το μυαλο σας να δουλεψει.
Κάντε τον κόπο, παρακαλώ, να διαβάσετε τον σχολιασμό του Θεοχάρη (Ποτάμι) και το κείμενο του Σπινέλλη στο Protagon για το Plan Β (as in Baroufakis). Αμφότεροι εχουν υπάρξει υψηλόβαθμοι διοικητικοί υπάλληλοι, ο Θεοχάρης ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών και ο Σπινέλλης Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων στο Υπουργείο Οικονομικών (είναι και καθηγητής στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Και οι δύο λένε πως το σχέδιο στόχευε στο συνεχίσουν να μπαίνουν οι μισθοί των ΔΥ και οι συντάξεις σε κάποιο παράλληλο νόμισμα (ηλεκτρονικό IOU) μετά την "Ρήξη", όσο δηλαδή η χώρα θα βρισκόταν σε κατάσταση limbo μεταξύ ευρώ και δραχμής, που θα κρατούσε ποιός ξέρει πόσον καιρό. Τα χρήματα αυτά ΔΕΝ θα ήταν διαθέσιμα, γιατί αλλιώς η χώρα θα έβγαινε αυτομάτως από το ευρώ. Ο Βαρουφάκης, δηλαδή, νόμιζε πως με αυτόν τον τρόπο θα έπειθε τους Ευρωπαίους πως we mean business, πως όντως θα φτάναμε στα άκρα αν δεν υποχωρούσαν.Στο μυαλό του Βαρουφάκη, αυτά τα ηλεκτρονικά IOUs θα υπήρχαν για να μπορούν όσοι ΔΥ και συνταξιούχοι ξέρουν "από ίντερνετς" να μπορούν να δουν ότι αν και οι ίδιοι ψοφάνε της πείνας και η χώρα καταστρέφεται πλέον τελείως, το "παραδάκι" συνεχίζει να πέφτει ακόμα--καθότι αν είσαι ΔΥ, βρέξει-χιονίσει το παραδάκι θα συνεχίσει να πέφτει, ακόμα και σε bits τα οποία δεν μπορείς να εξαργυρώσεις για μήνες, μέχρι να γίνουν δραχμές και ο μισθός σου το 1/5 αυτών που ήταν σε ευρώ. Θα πληρώνονταν δηλαδή σε bits αξιοπρέπειας με τα οποία θα μπορούσαν να συνεχίσουν να προμηθεύονται άφθονο σανό***--εκτός και αν εν τω μεταξύ γινόταν πραγματική επανάσταση, και όχι αυτό που φαντάζεται ο Παναής ο Λαφαζάνης και ο "ελευθερόφρων" κομμουνιστής Βαρούφας.***Ααα δεν άντεξα πια, αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει την λέξη "σανό" ούτε μια φορά, ε λοιπόν αυτή θα είναι η πρώτη! Και όχι η τελευταία, φοβάμαι.
Είναι μια απλή περιγραφή της διαδικασίας που θα χρειαζόταν σε ενδεχόμενο grexit, διανθισμένο από την Καθημερινή με τα απαραίτητες υπερβολές όπως hacking, πράκτορας-παιδικός φίλος, εγώ σας λέω το σατανικό σχέδιο (σαν κακός του 007) και μετά θα τα αρνηθώ όλα κτλ. Βγάζοντας όλες τις μπογδανίστικες υπερβολές, περιγράφεται η έκδοση νέων τραπεζικών λογαριασμών σε κάθε πολίτη ώστε να αντιμετωπισθεί η έλλειψη φυσικού χρήματος κατά την μετάβαση σε ένα ενδεχόμενο grexit ή ψηφιακού IoU για αντιμετώπιση έλλειψης ρευστότητας αν επιλεγόταν η συνέχιση της κόντρας στην διαπραγμάτευση. Η ενεργοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου μπορεί να ήταν σωστή ή λάθος. Αυτό που ήταν σιγουρά σωστό ήταν η ύπαρξη του, από την στιγμη που το grexit είχε την παραμικρή πιθανότητα. Η μη ύπαρξη του θα ήταν τόσο χαζή όσο ένας οδηγός που δεν ασφαλίζει το αυτοκίνητο του γιατί δεν σκοπεύει να τρακάρει. Σε όσους κάνει εντύπωση η μυστικότητα ίσως θα έπρεπε να προβληματιστούν με τις δυνατότητες αυτόνομης δράσης του ελληνικού κράτους. Δεν είναι ανησυχητικό ο υπουργός οικονομικών και το επιτελείο του να μην μπορεί να εμπιστευθεί τον επίσημο κρατικό μηχανισμό γιατί ελέγχεται από το εξωτερικό;
Υποτίθεται ότι κάποιος που κατέχει ηγετική θέση σε μια ομάδα είναι υπεύθυνος να ετοιμάζει τα Plan B στη Διαχείριση μιας Κρίσης. Ή για να το πούμε αλλιώς, αυτή είναι η δουλειά του, γι'αυτό τον έχουμε. Αν μας είχαν πετάξει έξω, την επόμενη μέρα ένα Plan B ίσως ήταν σωτήριο. Τώρα που δε χρειάστηκε να εφαρμοστεί τον λοιδωρούμε; Για τι ακριβώς; Για το ότι έκανε τη δουλειά του; Για το ότι προσπαθούσε να σταθεροποιήσει κάποιο πιθανό μετά; Αποφασίστε: Θέλατε Plan B ή δε θέλατε; Και σταματήστε επιτέλους όλη αυτήν την στοχοποίηση, είναι κάτι περισσότερο πια από εκνευριστικό. Όσο για το δήθεν σκοπό να μας γυρίσει στη δραχμή, θυμηθείτε αυτό που είπε ο Τσίπρας στην συνέντευξή του, ότι μετά τη μελέτη που του υπέβαλλε τον έκανε να πάρει την τελική απόφαση πως θα έπρεπε να μείνουμε στο ευρώ πάση θυσία. Ω, τι έκπληξη, ο Βαρουφάκης έπεισε τον πρωθυπουργό ότι είναι καλύτερο να μείνουμε στο ευρώ, κοίτα να δεις..μα αυτός δεν είναι ο υπέρμαχος της δραχμής με τα μυστικά σχέδια κλπκλπκλπ; Καμια φορά λίγο κοινή λογική χρειάζεται- με όλη την καλή διάθεση το λέω φίλε μου
Παρ' ότι διαφωνώ με τη λογική του Βαρουφάκη και τις λύσεις που προτείνει, κι εγώ δεν βλέπω πουθενά κάτι που ήταν εναντίον του συμφέροντος της Ελλάδας. Προφανώς και πρέπει να ήταν προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο... Η "αποκάλυψη" για μένα, που δεν είμαι επουδενί οπαδός του Συ.Ριζ.Α., είναι τζούφιο πυροτέχνημα. Από τη στιγμή που ένας πολιτικός κάνει ό, τι κάνει με μόνο γνώμωνα το συμφέρον της χώρας, για μένα είναι θεμιτότατο. Είτε το κάνει ο Συ.Ριζ.Α. είτε ο οποιοσδήποτε. Μακάρι να λειτουργούσαν όλοι με αυτά τα κίνητρα.
οσο πιο πολυ εμβαθυνω στο "φαινομενο" Γιανης τοσο πιο πολυ στοιχειωνει ο Αλαν Τουρινγκ στο μυαλο μου.Δυστυχως δεν εχω ουτε τα μετρα ουτε τα σταθμα για να κρινω ΣΗΜΕΡΑ τα αποτελεσματα μιας ΑΝΙΣΗΣ διαπραγματευσης.Αν αυριο υπαρχει ακομη Ελλαδα παρα περα,θα φανει .Παρα το κοστος των απωλειων που ΕΙΧΑΝ προυπολογισει.(σπασιμπα)
Πιςω απο κλειστές πόρτες χωρις καταγεγραμμένα πρακτικά σε επίσημες συναντήσεις κορυφής συμφωνούνται και εκτελούνται πολυ χειρότερα απο τα παραπανω. Δεν περιγράφει τίποτε λιγότερο απο την δημιουργία ενός παραλλήλου εικονικούς τραπεζικού συστήματος..... Εεεεε μαλλον ενός ακομα παραλλήλου εικονικούς τραπεζικού συστήματος....
Μια γελοιότητα χωρίς τέλος παιγμένη στις πλάτες μας. Ήταν πιο αστείοι και πιο επικίνδυνοι από ότι πίστευα. Αυτά ήταν τα νέα πρόσωπα της πολιτικής; Όχι σχέδιο δεν είχαν αλλά έκαναν και σαν μικρά παιδιά. Η ελληνική βουλη είναι μια Ντισνειλαντ ενηλίκων
Οι μεγαλες αλλαγες, θελουν και μεγαλες θυσιες. Μεινε στο ευρω εσυ, μεχρι να γινεις αλλος ενας αστεγος. Εμεις ομως, οι νεοι, δεν θελουμε ΑΥΤΗΝ την Ελλαδα. Θελουμε μια Ελλαδα που μας επιτρεπει να ζουμε αξιοπρεπως και να κανουμε σχεδια για το μελλον. Αυτο το ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ πρεπει να αλλαξει. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ!