Reuters: Ζητήματα ασφάλειας καθυστερούν την έναρξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας - Τρόικας

Reuters: Ζητήματα ασφάλειας καθυστερούν την έναρξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας - Τρόικας Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

 

Το βασικό λόγο που δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την έναρξη των επίσημων συνομιλιών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές εξηγεί το Reuters.

 

Το πρακτορείο που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ισχυρίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα δεν έχουν ξεκινήσει επειδή οι διεθνείς πιστωτές δεν έχουν βρει ακόμη κάποιο ασφαλές μέρος στην Αθήνα για να διεξάγουν τις συζητήσεις.

 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης έχουν πει επανειλημμένα ότι οι συνομιλίες για ένα σχέδιο διάσωσης μέχρι € 86 δισεκατομμύρια ($ 94 δισεκατομμύρια) θα ξεκινήσουν στην Αθήνα την Παρασκευή.


Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Ελλάδα - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - λένε ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι συνομιλίες μέχρι να βρεθεί η σωστή θέση, δεδομένης της ευαισθησίας των συνομιλιών, αλλά και του γεγονότος πως πολλοί Έλληνες απεχθάνονται τους δανειστές μετά από δύο οδυνηρά μνημόνια.


«Υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες που πρέπει να επιλυθούν και έχουν να κάνουν με το θέμα της ασφάλειας» δήλωσε στο πρακτορείο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές στο τραπέζι, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Προς το παρόν και μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα της ασφάλειας σε εξέλιξη βρίσκονται μόνο συνομιλίες που αφορούν τεχνικά ζητήματα όπως π.χ. θέματα διοικητικής μέριμνας δήλωσαν αρκετοί αξιωματούχοι.


Τέλος, το δημοσίευμα του Reuters υπενθυμίζει ότι η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα διάσωσης θα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι τις 20 Αυγούστου, την ημέρα που η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει το ομόλογο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ύψους  € 3,4 δισεκατομμύριων.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM