Μεϊμαράκης: Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει φύγει

Μεϊμαράκης: Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει φύγει Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

"Σήμερα δεν αισθάνομαι την ανάγκη να σας απαντήσω γιατί απευθύνεστε στο δικό σας κόμμα" είπε ο Ε. Μεϊμαράκης από το βήμα της Βουλής, παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά τον πρωθυπουργό. Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ καυτηρίασε τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λέγοντας "Ζούμε πρωτοφανή πράγματα. Κ. Τσίπρα. Απευθυνθήκατε με σκληρό τόνο στην πρόεδρο της Βουλής και εκείνη σας χειροκροτούσε."

Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα, δήλωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ. Ψηφίζουμε «ναι» γιατί στηρίζουμε την Ελλάδα, ψηφίσουμε «ναι» για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το ευρώ, πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως «στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ».

Στη συνέχεια υπενθύμισε για ακόμη μια φορά τη στάση της ΝΔ στην προηγούμενη ψηφοφορία και τόνισε πως η συμβολή της ήταν καθοριστική. Αιχμές άφησε ωστόσο για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και μερίδας βουλευτών του λέγοντας: "Μετά την πρώτη ψηφοφορία εκταμιεύθηκαν τα 7 δις και καλύφθηκαν οι υποχρεώσεις με τα χρήματα που μας έστειλαν οι εγκληματίες και οι εκβιαστές"

Στη συνέχεια τόνισε πως ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει εξαλειφθεί, αλλά τόνισε πως κάποιοι από το ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελαν να φύγουμε από το ευρώ.

"Μην επαίρεστε ότι πήρατε μεγάλο δάνειο, γιατί μεγάλο δάνειο σημαίνει μεγάλο μνημόνιο" τόνισε στη συνέχεια ο κος Μεϊμαράκης προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έφερε πιο επώδυνη πρόταση από εκείνη που έφερε στο δημοψήφισμα. "Τα στοιχεία μιας κακής συμφωνίας μπορούν να μας κρατήσουν μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και να τα επαναδιαπραγματευθούμε" είπε στη συνέχεια αλλά κάλεσε την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τα θετικά της κυβέρνησης Σαμαρά και να χτίσει πάνω σε αυτά. "Να τα αναγνωρίσετε κύριοι συνάδελφοι. Δεν είναι όλα για πέταμα" είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως με τη ρητορική του περνά σε επιθετικό τόνο κάνοντας τους να αισθάνονται ανόητοι που τον στηρίζουν. 

 

"Εκπροσωπείτε το βαθύ κράτος. Τον κρατισμό. Το νέο δεν είστε εσείς. Εκπροσωπείτε όλους εκείνους που δεν θέλουν να προχωρήσει η επιχειρηματικότητα και η εργασία σε αυτόν τον τόπο. Εκπροσωπείτε τον κρατισμό, βάζετε φόρους στον ιδιωτικό τομέα για να συντηρήσετε ένα μεγάλο και αντιπαραγωγικό κράτος. Εμείς θέλουμε ένα πιο μικρό κράτος με επιτελικό ρόλο. Η ΝΔ κοιτάζει το μέλλον και επιλέγει τον μεσαίο δρόμο χωρίς κραυγές με διάλογο, επιλέγει τον δρόμο του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου που έχει κέντρο τον άνθρωπο και εργαζόμαστε για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης." πρόσθεσε ολοκληρώνοντας. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM