Βέβαιος ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα γραφτεί στην ιστορία ως «η μεγαλύτερη καταστροφή μακροοικονομικής διαχείρισης που συντελέστηκε ποτέ» εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο BBC.

 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα έρθουν μετά τις νέες διαπραγματεύσεις, θα αποτύχουν, ενώ δήλωσε πεπεισμένος ότι το πρόγραμμα θα απογοητεύσει οποιονδήποτε αναλάβει την εφαρμογή του.

 

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να γίνουν εμφανείς οι αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει.

 

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης παρείχε στήριξη στον πρωθυπουργό για την επιλογή του να υπογράψει τη συμφωνία, καθώς όπως είπε, «δόθηκε η εξής επιλογή: εκτέλεση ή συνθηκολόγηση. Και εκείνος αποφάσισε ότι η συνθηκολόγηση ήταν η καλύτερη στρατηγική».

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ούτε ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει σε αυτό το πρόγραμμα, αλλά σημείωσε ότι κατανοεί απολύτως τη θέση του πρωθυπουργού, καθώς δεν είχε άλλη επιλογή από το να υπογράψει.

 

Παρ όλα αυτά, ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε άρθρο του σήμερα στην ΕυΣυν, υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί σύσσωμη η κυβέρνηση και να παραδώσει την υλοποίηση της συμφωνίας στα κόμματα που την πιστεύουν. (Αντ1)

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr