Γκάμπριελ: Οι Έλληνες είναι φίλοι μας - Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε πεινασμένα παιδιά και συσσίτια

Γκάμπριελ: Οι Έλληνες είναι φίλοι μας - Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε πεινασμένα παιδιά και συσσίτια Facebook Twitter
EPA/WOLFGANG KUMM
2

«Οι Έλληνες είναι φίλοι μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε πεινασμένα παιδιά, συνταξιούχους που ζητιανεύουν και συσσίτια. Το τρίτο πρόγραμμα είναι απαραίτητο», τόνισε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, λίγο πριν τη ψηφοφορία για τη συμφωνία με την Ελλάδα.


«Κάθε συζήτηση για Grexit πρέπει να ανήκει στο παρελθόν», τόνισε και σημείωσε ότι «η Ελλάδα παλεύει τώρα για αυτοσεβασμό και αξιοπιστία και για αυτόν τον αγώνα πρέπει να έχουμε σεβασμό - σε αυτόν είμαστε εταίροι και όχι αντίπαλοι».


Ο Γκάμπριελ σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως οι όροι είναι σκληροί, αλλά δεν θα ήταν τόσο σκληροί αν η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να είναι αξιόπιστη και να μην είναι μονίμως αυτός που δέχεται ελεημοσύνη.


«Πρέπει να πούμε με κάθε ειλικρίνεια, η Βουλή μας αποφάσισε δύο πακέτα βοήθειας, τα οποία δεν βοήθησαν και δεν βοηθά να στέλνουμε στην Αθήνα μόνο χρήματα, αλλά χρειάζονται βαθιές μεταρρυθμίσεις», είπε και πρόσθεσε πως «η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να αποδεχθούν την κατηγορία ότι παρακολουθούσαν το παλιό σύστημα για πάρα πολύ καιρό. Δεν επιτρέπεται να μην το δούμε αυτό».


«Η Ευρώπη και η Γερμανία δεν επιτρέπεται να γίνουν καταφύγιο για αντικοινωνικούς πολύ πλούσιους Έλληνες, οι οποίοι αποφεύγουν στην πατρίδα τους τις ευθύνες τους και αγοράζουν σπίτια στο Λονδίνο, στην Γερμανία, στο 'Αμστερνταμ», τόνισε ο ηγέτης του SPD. Αναφέρθηκε τέλος στην προσπάθεια που κατέβαλαν από κοινού η Γερμανία και η Γαλλία και επαίνεσε την 'Αγγελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Και οι Γερμανοί είναι φίιιιιιλοι μας....Δε μπορούσα να κρατηθώ.Το σχόλιο δεν πάει βέβαια στον Γκάμπριελ, που πράγματι δεν έχει δείξει εμπάθεια εναντίον μας, αλλά σε κάτι άλλους, όνομα και μη χωριό.