Δεν έχουμε Grexit, δήλωσε νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου που συνεχίζεται ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοινώνοντας τη συμφωνία που επιτεύχθηκε πριν από λίγο.

 

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πριν από λίγο ότι τώρα η ελληνική πλευρά την Τρίτη και την Τετάρτη πρέπει να νομοθετήσει και τα προαπαιτούμενα.

 

Στη συνέχεια θα αναλάβουν τα άλλα εθνικά κοινοβούλια. οι τις συνομιλίες για τη βιωσιμότητα του χρέους.

 

Επίσης σε συνέντευξη Τύπου η Άνκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στα προαπαιτούμενα που πρέπει να περάσουν από το ελληνικό Κοινοβούλιο μαζί με την επικύρωση του εγγράφου της συμφωνίας και στη συνέχεια θα αποφασίσουν τα εθνικά Κοινοβουλια.

 

Η καγκελάριος είπε ότι πρόγραμμα είναι για 82-86 δισεκατομμύρια για τρία χρόνια. Θα φτιαχτεί ένα ταμείο ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ και με τα χρήματα αυτά θα πρέπει να αποπληρωθούν τα χρέη προς τον ESM.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που πέτυχε η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στο Ταμείο αυτό είναι η έδρα του να είναι στην Αθήνα και όχι στο Λουξεμβούργο όπως ζητούσαν οι Γερμανοί.

 

Επίσης ανέφερε ότι ζητήθηκε η επιστροφή των τριών θεσμών  για τους ελέγχους αλλά και η ανάκληση νόμων που κακώς εφαρμόστηκαν, καθώς θεωρούνται μονομερείς ενέργειες-εξαίρεση το ν/χ για την ανθρωπιστική κρίση. Ακόμη ανέφερε ότι θα μέτρα αφορούν σε ριζική αλλαγή της αγοράς εργασίας.

 

Η καγκελάριος τόνισε επίσης ότι δεν συζητείται πλέον το κούρεμα του χρέους αλλά οι εταίροι είναι έτοιμοι να συζητήσουν την αναδιάρθρωση του.

 

Η συνέντευξη Μέρκελ συνεχίζεται

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr