Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian που επικαλείται σχετικό έγγραφο ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σε συναδέλφους του ηγέτες της ΕΕ ότι "θα μπορούσε να είναι καλύτερο" για την Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, ώστε να μπορέσει να καθορίσει η ίδια την οικονομία της.


Τό έγγραφο που διέρευσε και το επικαλείται η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Κάμερον ειπε ΄πως πιστεύει ότι μια ελληνική έξοδος μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν "μεγάλοι κίνδυνοι".

Σύμφωνα με την Guardian, ο Βρετανός Πωθυπουργός έκανε τις παρατηρήσεις του σε ένα άτυπο μέρος της Συνόδου Κορυφής με το έγγραφο να αναφέρει σχετικά : «Όσον αφορά την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε αν ήταν σοφό για την Άνγκελα Μέρκελ να επιτρέψει  τη συζήτηση σε επίπεδο Πρωθυπουργών με την Ελλάδα να λαμβάνει μέρος   και συλλογίστηκε ότι θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη, προκειμένου να βάλει σε τάξη την οικονομία της- αν και αποδέχθηκε επίσης ότι υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι  σχετικά με ένα τέτοιο γεγονός".

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Τα σχόλια του πρωθυπουργού μπορεί να προκαλέσουν κάποιο ερεθισμό μεταξύ των ηγετών της ευρωζώνης που αγωνίζονται για να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της από το ευρώ. Οι υπουργοί Οικονομικών θα συναντηθούν εκ νέου στις Βρυξέλλες εν μέσω ενδείξεων ενός νέου χάσματος ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

Βρετανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν δημοσίως την διαρροή των απόψεων του πρωθυπουργού για την Ελλάδα και το ευρώ. Πηγές είπαν, σύμφωνα με τον Guardian, ότι   ο πρωθυπουργός Κάμερον πιστεύει ότι η ελληνική κρίση χρειάζεται να επιλυθεί και μια αποτυχία  θα οδηγήσει σε συνέπειες.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr