Τσίπρας: Θα υπάρξει λύση μέσα στο ευρώ με σεβασμό των κανόνων της ΕΕ

Τσίπρας: Θα υπάρξει λύση μέσα στο ευρώ με σεβασμό των κανόνων της ΕΕ Facebook Twitter
Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν...Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC
5

Η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας είναι θετική εξέλιξη, τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσία. Η απροσδόκητη ανακοίνωση έρχεται μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις του κυρίου Τσίπρα αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών για το "μεγάλο όχι" που ετοιμάζονται να πουν και μετά το χθεσινό αδιέξοδο στο Eurogroup, όπου η Ευρώπη και το ΔΝΤ έδειξαν με όλους τους δυνατούς τρόπους στην Ελλάδα ότι η υπομονή τους εξαντλήθηκε. Όλα τα μεγάλα μέσα του κόσμου περιγράφουν σήμερα το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για την Ελλάδα και τον κύριο Βαρουφάκη ειδικότερα.

Η δήλωση λειτουργεί και ως μάννα εξ ουρανού για την εξαιρετικά ταλαιπωρημένη ελληνική αγορά -ιδίως τις Τράπεζες, στις οποίες χθες σημειώθηκε το ρεκόρ εκροών μέσα σε μία μέρα.

Όπως τονίζεται από το γραφείο του πρωθυπουργού «Θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ και της δημοκρατίας».

 Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«H σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής τη Δευτέρα είναι θετική εξέλιξη στο δρόμο για συμφωνία. Επιδιώξαμε οι τελικές διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης κι εργαζόμαστε τώρα για την επιτυχία της Συνόδου αυτής. Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν.

Θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ αλλά και της δημοκρατίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι μετά το αδιέξοδο του Γιούρογκρουπ ο Ντόναλντ Τουσκ όρισε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα τη Δευτέρα.

«Μετά την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα, αποφάσισα τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19.00. Είναι καιρός να συζητηθεί επειγόντως το ζήτημα της Ελλάδας στο υψηλότερο επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επιστρέφει από την Αγία Πετρούπολη το Σάββατο και αναμένεται να έχει προπαρασκευαστική τηλεδιάσκεψη με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που θα διαδραματίσει και πάλι ρόλο διαμεσολαβητή. 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM