Λιου: Συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια γρήγορη συμφωνία για την Ελλάδα

Λιου: Συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια γρήγορη συμφωνία για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Στην Ελλάδα αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, κατά την κατάθεσή του σε Επιτροπή του Κογκρέσου, τονίζοντας πως «συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια γρήγορη συμφωνία ώστε η Ελλάδα να είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της». Ο Λιου προειδοποίησε επίσης ότι «εξωτερικά σοκ» μπορεί να διαταράξουν την οικονομική σταθερότητα στις ΗΠΑ.

«Με την παγκοσμιοποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών όπως την γνωρίζουμε σήμερα, τα εξωτερικά σοκ έχουν τη δυνατότητα να διαταράξουν την οικονομική σταθερότητα των ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Αμερικανός υπουργός επικαλέστηκε ως παράδειγμα την Ελλάδα όπου «οι διαπραγματεύσεις και ο δρόμος προς μια συμφωνία είναι σύνθετοι και γεμάτοι με προκλήσεις».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM