«Αν η τελευταία λέξη των εταίρων ήταν αυτή που μας είπαν την προηγούμενη εβδομάδα, η δική μας απάντηση θα είναι "όχι"», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας πάντως ότι μετά τις επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες «θα έχουμε άσπρο καπνό το βράδυ, αλλά μόνο με τίμια συμφωνία».

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως «δεν έχουμε σκοπό να εφαρμόσουμε το μνημόνιο, τους εφαρμοστικούς νόμους». Διευκρίνισε ότι εάν επρόκειτο να υπογραφεί μνημόνιο, θα «συνεχίζαμε την πέμπτη αξιολόγηση και θα έπρεπε να κάνουμε 7.000 απολύσεις», ενώ τόνισε ότι «δεν θα υπάρξει μνημόνιο, γιατί δεν ζητάμε άλλα δανεικά».

 

Ακόμα, εξήγησε πως θα υπάρχουν επώδυνα μέτρα, σημειώνοντας ότι «Η διαφορά είναι ότι θα τα λάβουμε για να μπορούμε να ζούμε με τα έσοδα της χώρας και χωρίς μνημόνιο. Γι' αυτό προσωρινά θα έχουμε άδικο φορολογικό σύστημα».

 

Αναφερόμενος στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις τόνισε ότι «ο λόγος που δεν έχουμε φτάσει σε συμφωνία είναι γιατί δεν υπογράφουμε μειώσεις στις συντάξεις». Τόνισε ότι εάν υπάρξει συμφωνία θα είναι μόνο «τίμια συμφωνία» συμπληρώνοντας ότι «η προοπτική της ρήξης είναι πάντα υπαρκτή, αν οι δανειστές δεν υποχωρήσουν στα επώδυνα μέτρα».

 

Σε ερώτηση εάν η συμφωνία θα περάσει από το ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Για να υπάρξει συμφωνία θα είναι τίμια, αλλιώς δεν θα βάλει την υπογραφή του ο πρωθυπουργός. Σε αυτή την περίπτωση, θα γίνει αποδεκτή και από το Κοινοβούλιο. Σίγουρα θα έχει επώδυνα μέτρα, όμως τα βάρη δεν θα πέσουν πάλι στους αδύναμους».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr