Στ. Θεοδωράκης: Θα μας παρακαλάτε να υπογράψουμε νέο μνημόνιο, το οποίο δεν θα το πείτε, βέβαια, έτσι

Στ. Θεοδωράκης: Θα μας παρακαλάτε να υπογράψουμε νέο μνημόνιο, το οποίο δεν θα το πείτε, βέβαια, έτσι Facebook Twitter
SOOC
8

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τη διαπραγμάτευση, ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις με την εσωτερική της αντιπολίτευση ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ανέφερε πως «κ.Τσίπρα αποφασίσατε να πάτε μόνος στην διαπραγμάτευση» και ζήτησε να υπάρχει εθνική συνεννόηση για την επόμενη διαπραγμάτευση, για το χρέος και το ασφαλιστικό.


Το Ποτάμι θα είναι παρόν στην τελευταία προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης με τους εταίρους αφήνοντας πίσω τα παιχνίδια ρήξης και τα παιχνίδια χρεοκοπίας, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε χρόνο, λέγοντας χαρακτηριστικά "τι κάνατε 130 μέρες;". Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη "αντί για μεταρρυθμίσεις στη φορολογική πολιτική, στη Δικαιοσύνη και στη Διοίκηση, όλους αυτούς τους μήνες κάνατε το αντίθετο". Επίσης αναρωτήθηκε ποια είναι η αναπτυξιακή πρόταση της κυβέρνησης


Ακόμη ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει την ερμηνεία του σχετικά με τις κινήσεις των ευρωπαίων, καθώς, όπως είπε, εκείνος είναι που συνομιλεί καθημερινά μαζί τους. Υποστήριξε ότι όπως έχουν τα πράγματα δεν μπορούμε να πάμε πέραν της 14ης Ιουνίου, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε χρόνο, λέγοντας χαρακτηριστικά "τι κάνατε 130 μέρες;".


Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη "αντί για μεταρρυθμίσεις στη φορολογική πολιτική, στη Δικαιοσύνη και στη Διοίκηση, όλους αυτούς τους μήνες κάνατε το αντίθετο". Επίσης αναρωτήθηκε ποια είναι η αναπτυξιακή πρόταση της κυβέρνησης.


Εξάλλου, ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει ένα σχέδιο και ένα όραμα για τη χώρα μέσα στην Ευρωζώνη. Όπως είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό "βασικοί σας υπουργοί είναι κατά της Ευρώπης και της ιδιωτικής οικονομίας" για να συμπληρώσει ότι θα έπρεπε να μην επιδίδονται τόσο εύκολα σε δηλώσεις υπέρ της ρήξης.


"Ο κόσμος θέλει μια έντιμη συμφωνία, ακόμα και αν κάποιες από τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις, ψέματα για εμάς, αλλάξουν" επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης, για να συμπληρώσει: "Επιλέξατε να είστε μόνος στη διαπραγμάτευση. Σας είχαμε πει να υπάρξει μια εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης (όχι κομματική) αλλά επιλέξατε να πάτε μόνο με τα στελέχη σας". Πάντως, όπως είπε, θα υπάρξει μια προσπάθεια για εξεύρεση λύσης και "το Ποτάμι, ως Κίνημα προοδευτικής λογικής, θα είναι παρών σε αυτήν προσπάθεια, αρκεί να αφήσουμε πίσω τα παιχνίδια περί ρήξης".

Σχετικά με το ότι το όριο για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης είναι η 14η Ιουνίου, όπως είχε πει στην πρωτολογία του, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς του ανέφερε ότι "τελειώνουμε σίγουρα πριν τις 14", ενώ, όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, την ίδια εικόνα είχε και από την πρόσφατη επίσκεψη του στην Γαλλία. Και τόνισε "το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας και καμώνεται ότι δεν το γνωρίζει".


Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι "το Ποτάμι δεν είναι παραπόταμος κανενός, και κάποιοι πρέπει να είναι προσεκτικοί: εμείς δεν ψηφίσαμε μνημόνια, όπως κάποιοι υπουργοί. Και θα μας παρακαλάτε να υπογράψουμε νέο μνημόνιο, το οποίο δεν θα το πείτε, βέβαια, έτσι. Ακούγονται πολλά: συμβόλαια ανάπτυξης, συμφωνίες ανασυγκρότησης κλπ.


Εξάλλου, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει ποια είναι η πρόταση της κυβέρνησης. Όπως είπε "ποια είναι η πρότασή σας; Το άρθρο σας στη "Le Monde"; Η ομιλία σας μετά τη Σύνοδο στη Ρίγα; Αυτά που λέτε στην κυρία Μέρκελ; "Η συμφωνία δεν είναι λαγός να βγει από το καπέλο" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης για να συμπληρώσει ότι μια συμφωνία χρειάζεται δουλειά, χρειάζεται σχέδιο και χρειάζεται τόλμη.


Τέλος επισήμανε ότι "εμείς αυτή τη συμφωνία θα τη ψηφίσουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει λευκή επιταγή".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM