ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Bild: Θα χάσει η Μέρκελ από υπουργό τον Σόιμπλε εξαιτίας της Ελλάδας;

Bild: Θα χάσει η Μέρκελ από υπουργό τον Σόιμπλε εξαιτίας της Ελλάδας; Facebook Twitter
2

«Πόλεμο» μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε για την Ελλάδα βλέπει και η Bild που επικεντρώνει στη διαφορά απόψεων μεταξύ της καγκελαρίου και του υπουργού της των οικονομικών σχετική με τον χειρισμό της ελληνικής διαπραγμάτευσης.

Η εφημερίδα διατυπώνει δε το ερώτημα κατά πόσο θα μπορούσε αυτή η διαφωνία να οδηγήσει σε ρήξη και απομάκρυνση του Σόιμπλε από την κυβέρνηση.


«Θα χάσει η Μέρκελ τον σημαντικότερο υπουργό της;» διερωτάται το ταμπλόιντ το οποίο πάντως έχει καλή πρόσβαση στις πολιτικές πηγές. «Οι δυο κορυφαίοι πολιτικοί ερίζουν για τα νέα δισεκατομμύρια που θα ανακουφίσουν την ελληνική οικονομία. Κανείς ωστόσο δεν είναι τόσο σκληρός με τους Έλληνες όσο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας», αναφέρει χαρακτηριστικά. Σημειώνει μάλιστα ότι ο Σόιμπλε λέει «όχι» σε όποιον από την ελληνική πλευρά συναντήσει. Στον Τσίπρα, στον Βαρουφάκη αλλά και στους υπόλοιπους της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Η Bild σημειώνει ότι η καγκελάριος θεωρεί την ελληνική διάσωση ύψιστη προτεραιότητα, κάτι που δεν ενστερνίζεται και ο πιο δημοφιλής από αυτήν υπουργός της.

Η Bild δεν είναι η πρώτη που αναφέρεται σε διάσταση απόψεων μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε για την Ελλάδα. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της πολύ πιο σοβαρής και έγκυρης Die Welt.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση στη Γερμανία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανιζόταν πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός με 65% και ακολουθούσε η Μέρκελ με 64%.

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM