Σταθάκης: Είχαμε τα λεφτά της δόσης - Επιλέξαμε να μη τα δώσουμε

Σταθάκης: Είχαμε τα λεφτά της δόσης - Επιλέξαμε να μη τα δώσουμε Facebook Twitter
9

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί τις νέες προτάσεις που έθεσαν στο τραπέζι οι δανειστές», δήλωσε την Παρασκευή το πρωί στο ραδιόφωνο του BBC ο υπ. Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που μεταδίδει το Reuters η κίνηση της Ελλάδας να ζητήσει ομαδοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ δεν προέκυψε από έλλειψη των χρημάτων για την κάλυψη των αναγκών. "Η Ελλάδα είχε τα κεφάλαια για να καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ αλλά επέλεξε να μη το κάνει καθώς αποδέχθηκε μία προσφορά από το ΔΝΤ να ενοποιήσει τέσσερις δόσεις του Ιουνίου σε ένα ενιαίο ποσό 1.6 δισεκ. ευρώ που θα πρέπει να καταβληθεί στο τέλος του μήνα." δηλώνει ο κος Σταθάκης ο οποίος τονίζει πως η Ελλάδα πληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της από το περασμένο καλοκαίρι χωρίς να έχει λάβει πίσω την παραμικρή οικονομική υποστήριξη.

"Προσβλέπουμε στην επίτευξη μίας συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό", αλλά είπε πως ενώ η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει συμβιβασμούς, δεν θα αποδεχθεί τα προτεινόμενα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2015 και το 2016.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε πως η χώρα πρέπει να μείνει στο ευρώ, αλλά τόνισε πως οι προτάσεις των Θεσμών δεν ανταποκρίνονται στη λαϊκή εντολή που έχει η κυβέρνηση του από τους ψηφοφόρους.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Έτσι και χρεοκοπήσουμε αγαπητέ θα δούμε για ποιους θα είναι τα Ειδικά Δικαστήρια. Μέχρι τότε ας κρατήσουμε το ότι συμφωνούμε πως θα ΥΠΑΡΞΟΥΝ Ειδικά Δικαστήρια κι ας ελπίσουμε να μην έρθει ποτέ εκείνη η ώρα.
Δηλαδη Δον Ιδιωτη, η τεραμηνη κυβερνηση θα εχει οδηγησει την Ελλαδα στην Χρεοκοπια; Τα 30-40 χρονια μασαμπουκας,κακης διαχειρισης χρηματων,σκανδαλων,υποξερεσεων,κλεψιας,λαμογιας συν τα υπολοιπα που ερευνουνται τελευταια....περαγραφονται;Οποιο Ειδικο Δικαστηριο και να διαλεξεις,εχει τους ιδιους ενοχους.
Ο υπεύθυνος οποιασδήποτε καταστροφής είναι πάντα ο καπετάνιος στη βάρδια του οποίου γίνεται η καταστροφή. Αν δεν ήθελε ο Τσίπρας την ευθύνη της προθυπουργίας, ας μην έβαζε υποψηφιότητα. Τι δε καταλαβαίνεις;
never on sunday. Ασχετα απο που προερχεται ο ενοχος,πρεπει να πληρωσει. Κι επειδη θα με βρεις αδιαβαστη σχετικα με τα προσωπα που εχουν ενσωματωθει στο Συριζα απο αλλα κομματα και ειναι μπλεγμενα....θα ηθελα να με βοηθησεις.
Εγκελαδος. Ο πρωθυπουργος της Ελλαδας εχει πληρης ασυλια. Αν δεν σου αρεσουν πραγματα που ειναι συστημικα,ειναι λαθος να ψαχνεις ευθυνες σε προσωπα. Αμα θελεις να αλλαξεις παλι το λεω συστημικα πραγματα πρεπει να τα εξετασεις σε βαθος. Οι εξεταστικες δεν ειναι κυνηγι μαγισσων. Μην ξεχνας, το καραβι που παρελαβε ο Τσιπρας ηταν ηδη μισοβυθισμενο και με δολιοφθορες απο τον προηγουμενο καπετανιο.