Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μια πολιτική συμφωνία και το πλαίσιο της συζήτησης είναι υπαρκτό, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή, «αλλά το μήνυμα πολύ θετικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη, γιατί διαρρηγνύεται το ασφυκτικό πλαίσιο επιλογών».

Ο υπουργός μίλησε στην παρουσίαση βιβλίου των εκδόσεων Παπαζήση, και τόνισε ότι «ανοίγονται νέες δυνατότητες για τη στροφή της Ελλάδας σε μια κανονικότητα».  «Η λογική "ένα κουστούμι γι' όλους" δεν δουλεύει» τόνισε ο υπουργός.

Όπως είπε ο κ. Σταθάκης, κεντρικές ιδέες της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η  «μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων όπως δείχνει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το κράτος και οι οποίες δεν προβλέπονταν από το μνημόνιο παρά μόνον η αποδυνάμωση και συρρίκνωσή του και τρίτον η αλλαγή των σχέσεων κράτους και ιδιωτικού τομέα για την οποία πρέπει να ληφθούν θαρραλέα μέτρα».

Ως προς το αναπτυξιακό μοντέλο που πρέπει να υιοθετηθεί, είπε ότι παραμένει ζητούμενο και έθεσε τις βασικές παραμέτρους, αποκλείοντας πάντως το ενδεχόμενο η οικονομία να είναι τραπεζοκεντρική.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr