Στο αρχείο οδηγείται η έρευνα για το σκάνδαλο δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη, με την απόφαση του εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα μετά τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

 

Όπως αναφέρεται στο επτασέλιδο πόρισμα, δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης για την κακουργηματική πράξη δωροδοκίας βουλευτή.

 

Σύμφωνα με το πόρισμα, απορρίφθηκε το αίτημα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γιώργου Αποστολόπουλου ενώ αποφασίστηκε πως ούτε το οπτικοακουστικό υλικό που προσκόμισαν στην Εισαγγελία οι κύριοι Χαϊκάλης και Καμμένος θα ληφθεί υπόψην. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι το ηχογραφημένο και μαγνητοσκοπημένο ντοκουμέντο που παρέδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι παράνομο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έρευνα.

 

To πόρισμα αναφέρει πως δεν προκύπτει βασιμότητα της καταγγελίας του Παύλου Χαϊκάλη ενώ προέκυψε πως και ο Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει το χώρο της συνάντησής τους με συσκευή καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι. Δικονομική και αστική απορία χαρακτηρίζεται το γεγονός πως ο Παύλος Χαϊκάλης πριν τη συνάντηση δεν κατέφυγε στους αρμόδιους εισαγγελείς που θα κινητοποιούσαν τις αρχές και με την κατάλληλη τεχνογνωσία θα κατέγραφαν επίσημα την παράνομη πράξη ώστε να ακολουθήσει αυτόφωρη σύλληψη.

 

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το απόσπασμα του πορίσματος που αναφέρει πως δεν είναι λογικό ο δράστης ενός σοβαρότατου κακουργήματος, όπως είναι η δωροδοκία βουλευτού, να χρησιμοποιεί αυτόπτες μάρτυρες που παρακολουθούν τη συνάντηση, να τους τοποθετεί σε περίοπτη θέση και να τοποθετεί συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας ώστε να καταγράφει το έγκλημα.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr