Le Monde: Παγίδα στον ΣΥΡΙΖΑ η γρήγορη εκλογή

Le Monde: Παγίδα στον ΣΥΡΙΖΑ η γρήγορη εκλογή Facebook Twitter
2

Εξήγηση στην κίνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου να επισπεύσουν την προεδρική εκλογή επιχειρεί να δώσει η γαλλική εφημερίδα Le Monde που «υποπτεύεται» ότι πίσω από αυτή την ενέργεια υπάρχει η προσπάθεια να παγιδευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η γαλλική εφημερίδα αφού επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα ζήσει τα Χριστούγεννα ένα σκηνικό πολύ πολιτικό, στη συνέχεια σημειώνει στο άρθρο της με τίτλο «Μεγάλοι εκλογικοί ελιγμοί στην Ελλάδα» ότι η εκλογή Προέδρου θα μπορούσε να κάνει πιο έντονη την πολιτική κρίση.

Κι αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμεί την πρόκληση πρόωρων εκλογών δεν είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσει την πλειοψηφία στη Βουλή.  

Όπως δηλώνει ο πολιτικός αναλυτής και επικοινωνιολόγος Γιώργος Σεφερτζής, ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι θα παγιδεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αν γίνουν εκλογές και αναδειχτεί κυβέρνηση δεν θα έχει το χρόνο για να διαπραγματευτεί με την Τρόικα  και θα έχει μικρά περιθώρια ελιγμών. Όπως λέει, ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του, βλέπει την απόφαση της Τρόικα να επισπεύσει την προεδρική εκλογή ως «μια  απελπισμένη προσπάθεια να καλύψει τα νέα μέτρα λιτότητας και να εκβιάσει την ψήφο των βουλευτών».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τον εχουμε χασει απο τα καναλια τελευταια τον Γιωργο Σεφερτζη.Κριμα,διοτι ειναι ενας απο τους πολυ ψυχραιμους και ορθολογιστες "πολιτικους αναλυτες",του οποιου οι αναλυσεις σπανια "πεφτουν εξω",και ακομη σπανιοτερα,δεν "απεικονιζουν επακριβως"τα τεκταινομενα.
Δεν γνωρίζω τα χρονοδιαγράμματα των διαπραγματεύσεων, αλλά αν ισχύουν όσα λέει ο αναλυτής ότι δηλαδή "ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι θα παγιδεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αν γίνουν εκλογές και αναδειχτεί κυβέρνηση δεν θα έχει το χρόνο για να διαπραγματευτεί με την Τρόικα και θα έχει μικρά περιθώρια ελιγμών", τότε που καταλήγουμε;ότι η παρούσα κυβέρνηση σαμποτάρει την επόμενη κυβέρνηση, ώστε αυτή να αποτύχει ευκολότερα !Θα μου πεις σου κάνει εντύπωση; Αυτό δεν γίνεται πάντα, όταν μια κυβέρνηση βλέπει ότι μπορεί να πέσει δεν αφήνει καμμένη γη για την επόμενη; Βέβαια η καμμένη γη είναι η δική μας γη, αλλά αυτό δεν δείχνει να απασχολεί κανέναν.Προσωπική μου άποψη είναι ότι εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα θαλασσώσει, είτε έχει περιθώρια χρονικά, είτε όχι. Αυτό όμως ΠΙΣΤΕΥΩ, δεν το ΕΛΠΙΖΩ. Αν βγει οποιαδήποτε κυβέρνηση θα πρέπει να βοηθηθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό, ιδίως σε μια περίοδο τέτοιας κρίσης. Αυτά σε άλλες χώρες όμως, όχι στην Ελλάδα...