Εξήγηση στην κίνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου να επισπεύσουν την προεδρική εκλογή επιχειρεί να δώσει η γαλλική εφημερίδα Le Monde που «υποπτεύεται» ότι πίσω από αυτή την ενέργεια υπάρχει η προσπάθεια να παγιδευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η γαλλική εφημερίδα αφού επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα ζήσει τα Χριστούγεννα ένα σκηνικό πολύ πολιτικό, στη συνέχεια σημειώνει στο άρθρο της με τίτλο «Μεγάλοι εκλογικοί ελιγμοί στην Ελλάδα» ότι η εκλογή Προέδρου θα μπορούσε να κάνει πιο έντονη την πολιτική κρίση.

 

Κι αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμεί την πρόκληση πρόωρων εκλογών δεν είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσει την πλειοψηφία στη Βουλή.  

 

Όπως δηλώνει ο πολιτικός αναλυτής και επικοινωνιολόγος Γιώργος Σεφερτζής, ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι θα παγιδεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αν γίνουν εκλογές και αναδειχτεί κυβέρνηση δεν θα έχει το χρόνο για να διαπραγματευτεί με την Τρόικα  και θα έχει μικρά περιθώρια ελιγμών. Όπως λέει, ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του, βλέπει την απόφαση της Τρόικα να επισπεύσει την προεδρική εκλογή ως «μια  απελπισμένη προσπάθεια να καλύψει τα νέα μέτρα λιτότητας και να εκβιάσει την ψήφο των βουλευτών».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr