Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ψήφος που θα δοθεί αύριο το μεσημέρι. Πριν από λίγη ώρα  ο Γ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της κυβέρνησης Παπαδήμου χαρακτηρίζοντας την «κυβέρνηση συνευθύνης» και ζητώντας να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, όχι με μισή καρδιά-όπως χαρακτηριστικά είπε-, αλλά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για πόλεμο που ακόμα συνεχίζεται λέγοντας ότι κάποιοι του απέδιδαν παραπληροφορώντας ότι έβαλε σε κίνδυνο τη συμφωνία με το δημοψήφισμα και υπερασπίστηκε την απόφαση του σημειώνοντας ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θεώρησε ότι έπρεπε να συστρατευθούν όσες δυνάμεις μπορούν με πρώτο τον ελληνικό λαό.

 

«Γι' αυτό ζήτησα το δημοψήφισμα. Αλλά το δημοψήφισμα φόβισε πολλά συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας" , είπε ο Γ. Παπανδρέου κατηγορώντας τα Μ.Μ.Ε για κλίμα παραπληροφόρησης. Χαρακτήρισε δε, θετική την απόφαση για δημοψήφισμα καθώς «αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι ήθελαν τη συμφωνία ενώ εμφανιζόταν να μην τη θέλουν». Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά τον κάλεσε να μην ακούει διχαστικές φωνές λέγοντας: «όλοι βγήκαμε κερδισμένοι».

 

Η Παπαρήγα στράφηκε εναντίον του ΛΑΟΣ ρωτώντας τον Λουκά Παπαδήμο αν ξέρει τι σημαίνει η συνεργασία με το ΛΑΟΣ και  λέγοντας ότι «είναι το κόμμα που κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, του είπε ότι απέφυγε να μιλήσει με ειλικρίνεια για ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη για να μην φανεί ο ωμός εκβιασμός αλλά και οι ευθύνες του ίδιου  από τη θέση που κατείχε στην ΕΤΚ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr