«Δεν θέλω να γίνω υπουργός», αλλά «θέλω να κυβερνήσω», δηλώνει σε συνέντευξη του στο περιοδικό Spiegel ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας επίσης ότι θα σχηματίσει μια «συνομωσία του καλού».

 

Στη συνέντευξη του δηλώνει ότι «μια χώρα που βιώνει μια κρίση χρειάζεται μια νέα ηγεσία» και ότι «δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί που έφεραν τη χώρα σε κίνδυνο, να θέλουν τώρα να μας σώσουν. Ακόμη κι αν μετανιώνουν για τα λάθη τους, δεν είναι αξιόπιστοι».

 

Υποστηρίζει ακόμη ότι το κόμμα του δεν είναι όπως τα υπόλοιπα, «τα οποία ασχολούνται μόνον με τον εαυτό τους. Και δεν είμαστε κίνημα διαμαρτυρίας. Το Ποτάμι θέλει να αλλάξει κάτι, εν ολίγοις, θέλουμε να κυβερνήσουμε».

 

Δηλώνει ακόμη, όταν του επισημαίνεται ότι τα στελέχη του δεν έχουν πολιτική εμπειρία, ότι γνωρίζει πολιτικούς «οι οποίοι κυβερνούν χωρίς να έχουν εμπειρία ζωής κάτι το οποίο είναι πολύ χειρότερο. Έχουμε μέλη με εμπειρία στο χώρο της διοίκησης, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς. Εξάλλου δεν θα κυβερνήσουμε μόνοι μας, αλλά θα σχηματίσουμε μια συμμαχία, τη συνωμοσία του καλού».

 

Επίσης σημειώνει ότι δεν μπορεί να φανταστεί να απομακρύνεται η Ελλάδα από την ΕΕ αλλά και ότι αυτό δεν σημαίνει ότι «θα πρέπει να πληρώνουμε κάθε τίμημα έναντι των Βρυξελλών. Δεν απειλούμε, αλλά δεν είμαστε και δουλοπρεπείς».

 

Όταν ερωτάται αν θα τον ενδιέφερε κάποιο πόστο στην επόμενη κυβέρνηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντά ότι δεν τον ενδιαφέρει. «Επί χρόνια παρουσίαζα την πιο πετυχημένη τηλεοπτική εκπομπή της χώρας. Πάντα ήθελα να κάνω κάτι για την Ελλάδα, αλλά ποτέ να γίνω υπουργός», λέει.