Στις 11 Μαΐου κρίνεται αν η Χ.Α. μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές

Στις 11 Μαΐου κρίνεται αν η Χ.Α. μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές Facebook Twitter
0

Από τον Άρειο Πάγο θα περάσει η δυνατότητα συμμετοχής της Χ.Α. στις επικείμενες εκλογές, καθώς θα ελεγχθούν τα καταστατικά των κομμάτων, όμως αυτή η τυπική διαδικασία μπορεί αυτή τη φορά να φέρει ανατροπές.

Σύμφωνα με το Βήμα, το Α' τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει για το αν μπορούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση να μετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές. Μία εβδομάδα αργότερα θα κριθεί από το ανώτατο δικαστήριο και αν  η ΧΑ και το παρακλάδι της, η Εθνική Αυγή, μπορούν να μετάσχουν στις ευρωεκλογές.  

Όπως εκτιμούν πολιτικοί παράγοντες και ανώτατοι δικαστικοί, θα κριθεί και το αν οι συνδυασμοί είναι έγκυροι και στην απόφαση του Αρείου Πάγου μπορεί να παίξει ρόλο το αν έως τότε η Βουλή θα έχει εγκρίνει την άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπως έχουν ζητήσει οι ανακριτές. 

Ως τις 11 Μαΐου το Α' τμήμα του Αρείου Πάγου θα πρέπει να αποφασίσει και για το αν μπορούν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή και η Εθνική Αυγή. Πηγές του «Βήματος» εκτιμούν πως ο Αρειος Πάγος θα εκδώσει την ίδια απόφαση και για τα δύο κόμματα, θεωρώντας τα ένα και το αυτό. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM