Δηλώσεις σχετικά με τη βούληση της κυβέρνησης να οδηγηθεί η Χ.Α. στη φυλακή, έκανε από τις ΗΠΑ ο Αντώνης Σαμαράς. (Οι δηλώσεις έγιναν πριν από την απόφαση των ανακριτών να αφεθούν ελεύθεροι τρείς βουλευτές της Χ.Α.).

 

«Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να οδηγηθεί στην φυλακή» είπε ο Πρωθυπουργός, στην ετήσια διάλεξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Ινστιτούτο Πίτερσον.

 

Μιλώντας στους επιχειρηματίες, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα βήματα για την έξοδο από την οικονομική κρίση» σημειώνοντας ότι «πριν από έναν χρόνο κανείς δεν έδινε ελπίδες στην Ελλάδα, θεωρείτο ότι το grexit ήταν η πιο πιθανή εξέλιξη».

 

«Σήμερα  δεν μιλάει κανείς για grexit αλλά για grecovery, η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάκαμψη του χρόνου μετά από έξι χρόνια ύφεσης», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

 

Ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση για 45 λεπτά και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κατά την οποία η κ. Λαγκάρντ διαβεβαίωσε ότι το Ταμείο θα είναι δίπλα στην Ελλάδα στην προσπάθεια της να ανακάμψει.