Πλημμυρισμένη από χιλιάδες πολίτες είναι και σήμερα η πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο του τρίτου πανευρωπαϊκού ραντεβού των Αγανακτισμένων. Παρά τον άστατο καιρό και το εορταστικό τριήμερο το κίνημα δεν δείχνει να ατονεί.

Πολίτες όλων των ηλικιών και κοινωνικών στρωμάτων διαδηλώνουν και πάλι, αυτή τη φορά με περισσότερη οργή, λόγω και των ανακοινωθέντων μέτρων που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

«Δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, θα 'μαστε όλοι εδώ, κάθε μέρα στην πλατεία» και «βρέχει αγανάκτηση» είναι τα συνθήματα που κυριαρχούν απόψε στο Σύνταγμα, αλλά και στον Λευκό Πύργο.

Φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν στην πλατεία Λευκού Πύργου έως τις 8.30 οπότε συγκροτήθηκαν σε πορεία και κατευθύνθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, απ'’ όπου επέστρεψαν στο σημείο της αφετηρίας.

Οι Αγανακτισμένοι οργανώνουν ήδη τη δράση τους για τις επόμενες ημέρες και προγραμματίζουν την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να μείνουν 24ωρες στο δρόμο και να αποκλείσουν τη Βουλή. Σειρά εκδηλώσεων αναμένεται να πραγματοποιήσουν και την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr