Ο Ζαγοράκης επέστρεψε στην ευρωομάδα της ΝΔ- Θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΕΠΟ

Ο Ζαγοράκης επέστρεψε στην ευρωομάδα της ΝΔ- Θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΕΠΟ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης επιστρέφει στην ευρωομάδα της ΝΔ και προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία της ΕΠΟ.

Ο κ. Ζαγοράκης διεγράφη από τη ΝΔ πριν από ένα χρόνο, με απόφαση του πρωθυπουργού, έπειτα από ανακοίνωση με την οποία ο ευρωβουλευτής ουσιαστικά απειλούσε να ανεξαρτητοποιηθεί, εάν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ. Αφορμή ήταν η εισήγηση που είχε κάνει τον περασμένο Ιανουάριο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα της Super League, για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας.

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του πρωθυπουργού διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο ο Θoδωρής Ζαγοράκης», δήλωνε ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοινώνοντας τη διαγραφή Ζαγοράκη. 

Η επανένταξη του Θοδωρή Ζαγοράκη στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Ζαγοράκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι- έπειτα από διερευνητικές συζητήσεις- προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (ΕΠΟ), προκειμένου «να υπηρετήσει από άλλη θέση το ελληνικό ποδόσφαιρο και να εφαρμόσει το νέο ολιστικό σχέδιο για τη θεσμική αναμόρφωσή του», σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Θεόδωρου Ζαγοράκη και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM