Την Δευτέρα οι υπογραφές για τα Rafale - Στην Αθήνα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας

Την Δευτέρα οι υπογραφές για τα Rafale - Στην Αθήνα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Facebook Twitter
EPA
0

Την Αθήνα αναμένεται να επισκεφτεί την προσεχή Δευτέρα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, προκειμένου να παραβρεθεί στην υπογραφή της σύμβασης των μαχητικών Rafale.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το απόγευμα της Πέμπτης η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό της, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ενώ εκτιμάται ότι θα «φέρει» μαζί της και μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις φρεγάτες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μια εβδομάδα, υπερψηφίστηκε επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, με ευρεία πλειοψηφία από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση. Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) κάλεσε την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με τις γαλλικές κατασκευάστριες εταιρείες ώστε να εξασφαλιστούν ουσιαστικές βιομηχανικές επιστροφές για τις ελληνικές εταιρείες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΚΠΥ, «η ψήφιση την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή του νομοσχεδίου για την προμήθεια των 18 γαλλικών μαχητικών Rafale, αποτελεί σαφέστατα θετικό και ενθαρρυντικό σημάδι για την ενίσχυση των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων. Όμως, σημαδεύεται από την πλήρη απουσία της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, από κάθε είδους συμμετοχή στο πρόγραμμα».

Όπως τονίζει ο ΣΕΚΠΥ, παρότι το συνολικό κόστος φτάνει τα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ «δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ ως επιστροφή στην ελληνική αμυντική βιομηχανία».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ