Θερμό επεισόδιο συνέβη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή καταγγελία του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκου ότι κάποιοι παίρνουν τηλέφωνα σε πολίτες και τους απειλούν να μην τολμήσουν να εμφανιστούν στην Καλαμάτα, όπου το Σαββατοκύριακο διεξάγεται φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής.

 

Για λογαριασμό της Χ.Α. ανέλαβε να απαντήσει ο βουλευτής Μεσσηνίας Κουκούτσης ο οποίος κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως κουκουλοφόρους και δολοφόνους που καίνε την Αθήνα και κρύβονται πίσω από το indymedia. «Δεν έχετε να κάνετε με ακροδεξιούλα…Πάρτε το χαμπάρι, εμείς δεν χαριζόμαστε», είπε.

 

Τότε κάτι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλος που δεν ακούστηκε καθαρά και ο Κουκούτσης απάντησε:  «Είπατε κάτι κ. Διαμαντόπουλε; Για ξαναπείτε μου. Να μου το πείτε έξω γιατί δεν σας ακούω».

 

Όταν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν φωνές και αποδοκιμασίες ο Κουκούτσης φώναξε: «Ήσυχα κουμουνιστές», προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ. «Συγγνώμη έκανα λάθος, σας τιμώ εσάς, αυτοί δεν είναι κομμουνιστές, είναι γιαλαντζί», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Δεν μας τιμάτε, μας φοβάστε», του απάντησε ο Θ. Πετράκος.

 

Ακόμη, από το βήμα της Βουλής ο Κουκούτσης ανέφερε ότι κάποια μέρα ο Πετράκος στην Καλαμάτα τους φώναξε «ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς» και εκείνος του απάντησε «Στο Βίτσι και στο Γράμμο σας βάλαμε στην άμμο». Εκεί υπήρξαν κι άλλες αντιδράσεις και φωνές και οι βουλευτές της Χ.Α. αποχώρησαν συντεταγμένα και έξω από την αίθουσα άρχισαν να βρίζουν χυδαία τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με εκφράσεις όπως πουτ@ν@κι@, ι μ@@ν@σκυλα και "Γαμ…δες του ΣΥΡΙΖΑ".

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου καταδίκασε το επεισόδιο με την εξής δήλωση:

 

"Θέλω να απευθύνω έκκληση. Το περιστατικό είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Αλλά πρέπει να υπενθυμίσω σε όλους ότι τα εμπρηστικά λόγια ανάβουν πυρκαγιές. Όταν κάποιος μιλάει για ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ, τότε θα ακούσει και το εξίσου απαράδεκτο για το Γράμμο και το Βίτσι. Δεν πρέπει να γυρνάμε στις χειρότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Ούτε για γουναράδικα, ούτε για τίποτα δεν πρέπει να γυρνάμε σε αυτές τις εποχές. Έκκληση μετριοπάθειας κάνω".