Λιανεμπόριο: «Πιθανόν αγορές με ραντεβού εντός των καταστημάτων»- Την Παρασκευή οι αποφάσεις

Λιανεμπόριο: «Πιθανόν αγορές με ραντεβού εντός των καταστημάτων»- Την Παρασκευή οι αποφάσεις Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
0

Την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση για τον τρόπο που θα γίνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και πέρα από το click away εξετάζεται το ενδεχόμενο για αγορές εντός καταστημάτων, με ραντεβού.

«Ο πρωθυπουργός έθεσε δημοσίως την πρόθεση της κυβερνήσεως», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Θα πρέπει να τεκμηριωθεί με στοιχεία στην επιτροπή, ώστε να πειστούν οι ειδικοί και να πάρουμε το "πράσινο φως"», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι το υπουργείο έχει ετοιμάσει τους κανόνες και το σύστημα «ώστε με υγειονομική ασφάλεια να δώσουμε "ανάσα" στην αγορά».

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1, ανέφερε ότι το υπουργείο παρακολουθεί πότε άνοιξαν οι αγορές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τι κανόνες και τι επίπτωση είχε αυτό στην εξέλιξη της πανδημίας.

«Έχουμε κατ' αυτόν τον τρόπο ευκρινή εικόνα, του πώς και με ποιον τρόπο οι αποφάσεις επηρεάζουν. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε βρει τους κανόνες, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και θα πάμε με ασφάλεια εκεί που πρέπει. Δεν θα έχουμε το 100% της λειτουργίας της αγοράς προφανώς, αλλά δεν θα έχουμε και το 100% του κλεισίματος», πρόσθεσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε πως υπάρχει πιθανότητα για λειτουργία των καταστημάτων και με ραντεβού (click in shop), αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο.

«Την Παρασκευή η επιτροπή θα αποφασίσει, αφού λάβει υπόψη όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και αυτά που έχουμε προτείνει εμείς ως πιθανή έναρξη της αγοράς, που είναι το click away, όπως αναφέρθηκε και χθες ο πρωθυπουργός», δήλωσε στον Realfm.

«Μια πιθανότητα υπάρχει να δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν και με ραντεβού τα καταστήματα, αυτό δεν είναι σίγουρο όμως. Αυτές οι προτάσεις είναι στο τραπέζι. Το τι θα αποφασίσει η επιτροπή θα πρέπει να το περιμένουμε», πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Πέραν του click away, συζητείται να λειτουργήσει η αγορά με ραντεβού εντός του καταστήματος. Πάντα όμως μιλάμε με ραντεβού. Και το click away είναι με ραντεβού και η είσοδος στο κατάστημα θα είναι με ραντεβού με την ίδια διαδικασία που είχαμε περιγράψει. Υπάρχει πρόβλεψη τι κινητικότητα θα δημιουργήσει το κάθε μέτρο που προστίθεται και οι ειδικοί θα αποφασίσουν ποιο μέτρο χωρά», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 


Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM