ΣΥΡΙΖΑ για Κοντοζαμάνη: Επέρριψε με θρασύτητα ευθύνες στους γιατρούς- Η δήλωσή του για τις ΜΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ για Κοντοζαμάνη: Επέρριψε με θρασύτητα ευθύνες στους γιατρούς- Η δήλωσή του για τις ΜΕΘ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μοιράζει ευθύνες στους υγειονομικούς και την επιτροπή των ειδικών για «τις δικές της εγκληματικές επιλογές», με αφορμή δήλωση του Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση- για την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε ερώτηση για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ- τον κατηγορεί ότι «επέρριψε με θρασύτητα ευθύνες στους γιατρούς».

«Από εκεί που υποκριτικά τους χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια τους, τώρα ετοιμάζονται να τους καθίσουν στο εδώλιο και να τους ενοχοποιήσουν για τους χιλιάδες θανάτους. Άλλη μια ένδειξη ότι έχουμε μια επικίνδυνη κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει την άμυνα της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία», αναφέρει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στη χώρα της "ατομικής ευθύνης" τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να μην ευθύνονται για τίποτα. Χθες ο κ. Κοντοζαμάνης όταν ρωτήθηκε για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, που με βάση καταγγελίες έχουν φτάσει το 80%, επέρριψε με θρασύτητα ευθύνες στους γιατρούς.

Μπροστά στον πανικό για την απώλεια ελέγχου η κυβέρνηση έχει αρχίσει να μοιράζει ευθύνες για τις δικές της εγκληματικές επιλογές στους υγειονομικούς και στην Επιτροπή των ειδικών. Από εκεί που υποκριτικά τους χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια τους, τώρα ετοιμάζονται να τους καθίσουν στο εδώλιο και να τους ενοχοποιήσουν για τους χιλιάδες θανάτους.

Άλλη μια ένδειξη ότι έχουμε μια επικίνδυνη κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει την άμυνα της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία».

Τι δήλωσε ο Κοντοζαμάνης

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης δέχθηκε μία ερώτηση σχετικά με τους θανάτους εκτός ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας: «Από την ανάλυση των στοιχείων του ΕΟΔΥ προκύπτει πως το 80% των θανάτων ασθενών με Covid-19 καταγράφονται εκτός ΜΕΘ. Η παρατήρηση επιβεβαιώνεται και από άλλα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά και εκτιμήσεις επιστημόνων. Μήπως αυτό δείχνει αδυναμία των ΜΕΘ να νοσηλεύσουν το σύνολο των ασθενών που έχουν πραγματική ανάγκη; Κύριε Κοντοζαμάνη, πότε σκοπεύει να δώσει αναλυτικά στοιχεία το Υπουργείο Υγείας για τη θνητότητα εντός και εκτός ΜΕΘ;».

Στην απάντησή του, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι από την αρχή της πανδημίας κανένας πολίτης που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ δεν έμεινε εκτός μονάδας, ενώ σημείωσε ότι για να μπει κάποιος στην εντατική πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια και το αποφασίζουν οι γιατροί.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Κοντοζαμάνη:

«Επιτρέψτε μου να πω ότι την περίοδο αυτή που διανύουμε της πανδημίας, από την αρχή της πανδημίας, κανένας συμπολίτης μας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν έμεινε εκτός μονάδος.

Για να μπει κάποιος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια και είναι ο γιατρός, ο θεράπων ιατρός, οι ειδικοί γιατροί οι οποίοι αποφασίζουν εάν κάποιος θα νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή όχι.

Και πολλές φορές, η απόφαση αυτή λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως είναι οι πολλαπλές συννοσηρότητες, οι οποίες παίζουν τον κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο προκειμένου να ληφθεί η απόφαση εισαγωγής ή όχι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε κάθε περίπτωση εξετάζουμε τα δεδομένα, είναι στη διάθεσή μας και θα ήθελα να το τονίσω, για μια ακόμη φορά, ότι κριτήριο δεν είναι η πληρότητα, είναι τα επιστημονικά δεδομένα τα οποία έχει ο γιατρός και η κατάσταση του ασθενούς με τα οποία ο γιατρός αποφασίζει την εισαγωγή ή μη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Άλλωστε, συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Όλοι οι θάνατοι από κορωνοϊό δεν ήταν μέσα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, υπήρξαν και θάνατοι εκτός μονάδων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM