Με μικρές απώλειες η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πέρασε το πολυνομοσχέδιο μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε 15 άρθρα του.

 

Όλα τα άρθρα εγκρίθηκαν με 153 ψήφους (από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), εκτός από το άρθρο 81 που πήρε 152 ψήφους.

 

Εντύπωση προκάλεσαν η αρνητική ψήφος στο άρθρο 81 του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου στο άρθρο 81 που αφορά την Δημοτική Αστυνομία, αλλά και η απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη που είχε πει ότι δεν θα ψήφιζε τα άρθρα για τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

 

Απουσίασαν ακόμη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο Δημήτρης Κυριαζίδης της ΝΔ (ήταν στη Δράμα στην κηδεία της μητέρας του), οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης και Χαρά Καφαντάρη, αλλά και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς.

 

Η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε το άρθρο 14, ενώ οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Μαρία Γιαννακάκη και Μαρία Ρεπούση ψήφισαν και το άρθρο 30.

 

Τα άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία ήταν:
-14 (απαλλαγές εισοδήματος μισθωτών)
-30 (εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού φορολογίας)
-74 (αστική ασυλία στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας):
-76 (Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας δήμων)
-77 (προϋπολογισμοί δήμων)
-78 (προϋπολογισμοί περιφερειών)
-80 (σχολικοί φύλακες)
-81 (Δημοτική Αστυνομία)
-82 (απολύσεις καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης)
-90 (διαθεσιμότητα)
-91 (κινητικότητα)
-93 (καταργήσεις θέσεων με υπουργική απόφαση)
-103 (κατώτατος μισθός)
-105 (προσωρινές διαταγές)
-106 (μεταβατικές διατάξεις)

 

Ο  Πάρις Κουκουλόπουλος, καταψήφισε το άρθρο 81 για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, αν και είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ενώ από την ψηφοφορία  απουσίαζε ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την κατάργηση κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης.

 

Σύμφωνα με το Έθνος, όταν ο Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την κατάργηση της δημοτικής αστυνομία,ς πήγε κοντά του ο κ. Μπαλτάκος, γραμματέας του υπουριγκού συτμβουλίου προκειμένου να τον μεταπείσει. Βγαίνοντας ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να είπε: «Όποιος θέλει, δεν ψηφίζει. Δημοκρατία έχουμε και εκλογές τον Αύγουστο…»

 

Η συζήτηση στην οποία επικράτησαν υψηλοί τόνοι, ολοκληρώθηκε στις 11:35 το βράδυ της Τετάρτης.